Geçtiğimiz günlerde Afiyet Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aşı haritasının yakında tüm kullanıcıların erişimine açılacağını duyurmuştu. Aşı haritası, bugün bütün kullanıcıların erişimine açıldı. Sağlık Durumu çalışanlarının arkasında 65 yaş üstü vatandaşlar için devam eden aşı çalışmaları, platform üzerinden günlük olarak takip edilebiliyor.

1.200.000'den fazla kişi şu başlıca kadar aşı oldu. Türkiye'de iller bazında aşı dağılımını görebilirsiniz. Pazartesi gününden itibaren bunu canlı olarak peşine düşüp takip edebileceksiniz. En çok sağlık çalışanımızın bulunduğu İstanbul'da 224.000'den fazla kişi aşı oldu. pic.twitter.com/CzgHZJx4ep

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) January 23, 2021

Platforma erişmek için covid19asi.saglik.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. hemen platformda bulunan bilgilere tarafından toplamda 1 milyon 265 bin 149 kişiye aşı yapıldı. İl il incelediğimizde ise büyük şehirlerde, nüfusun da pozitif olmasından nedeniyle yüksek sayılarla karşılaşıyoruz. İstanbul'da  231 binden artı birey aşılanırken, Ankara'da 125 binden ve İzmir'de ise 78 binden fazla kişi aşı oldu. 

Bildiğiniz üzere ilk doz aşının ardındaki ikinci dozun uygulanması bekleniyor. Yakın zamanda Çin'den 6,5 milyon Sinovac aşısının daha gelmesi ile rakamların kısa vakit içinde yükselme göstereceğini bildirmek olası. Afiyet Bakanlığı'nın bu site ile bu süreçte bilgi erişimini şeffaflaştırması, ırk arasındaki soru işaretlerini gidermenin yolunu açacaktır. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/25/turkiye-nin-asi-haritasi-erisime-acildi/