Twitter mavi tik programını takriben 4 yıl önce askıya almıştı. Geçtiğimiz günlerde yeniden bu programın başlayacağını duyuran Twitter, detayları paylaştı. Yeni ve güncellenmiş sistem bir uçtan bir uca kullanıcılar kolaylıkla başvurularını tamamlayıp profillerinin yanında mavi tiklerini alabilecekler.

Twitter'da profilinizde mavi tikinizin olması yaptığınız iş yada faaliyetler kadar tanınan ve aşina birisi olduğunuzu belirtmektedir. Çoğunlukla müzisyenler, politikacılar, içerik üreticileri gibi işlerinde popüler insanlarda bu mavi tikler bulunmakta.

Mavi tik nasıl alınır?

Telefon numarası ile e-posta hesabı onaylanmış ve aktif bir Twitter hesabına sahip edinmek ve Twitter'ın size sunduğu kategorilerden birisine ait edinmek. Bu kategoriler; gazetecilik, marka, hükümet, yetkililer, aktivistler ve diğer kategoriler olarak geçiyor. Öteki kategorisi daha çok spor ile bilinen yada ağırlama sektöründeki insanları kapsıyor. Eğer hesabınız esas yeterlilikleri karşılıyorsa, ayarlar sekmesinde Hesap bölümünde başvuru formu sekmesini görebilirsiniz. Buradaki formu doldurmanız ve gerekli olan kimlik bilgileri gibi bilgileri vermeniz gerekmekte.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/twitterdan-devrim-gibi-mavi-tik-karari-haberi-532959