Sözcü Gazetesi'nin haberine göre ABD Kongresi yeni başkanı resmen onaylamak için toplanırken Trump destekçileri başkent Washington DC'deki mitingin gerisinde Kongre binasına girdi.

Olaylar sürerken Twitter ve Facebook, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal ağ hesabını kilitledi. Buna kadar Trump 12 saat boyunca tweet atamayacak. ABD Başkanı’nın üç paylaşımını silen Twitter, komplo teorileri taşıyan ve şiddete davet eden tweet’lere devam etmesi halinde Trump’ın hesabının daimi şekilde askıya alınacağını bildirdi.

Facebook da Twitter’ın izinden gitgide artarak ABD Başkanı’nın hesabını 24 saatliğine kapattı. Facebook Trump’ın Instagram hesabını da söz konusu bloklamaya dahil etti.

Trump’ın göstericilerin Kongre binasının önündeki güvenliği aştıktan sonra göstericilere yönelik attığı ‘Sakin olun’ tweet’i ABD medyası kadar ‘Geç kalmış’ olarak nitelendirildi.

Trump silinen tweet’lerinden birinde Kongre binasının basılması eylemlerini kazandığı seçimin ‘hileyle çalınmasına’ bağlamış ve göstericilere ‘Bugünü sonsuza değin unutmayın’ diye seslenmişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com