Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine tarafından yılda 1.3 milyon gezgin garantisi verilerek özel sektöre yaptırılan oysa takvim gezgin sayısı bine bile ulaşmayan Kütahya'daki Galibiyet Havalimanı'ndan sonra hemen de Balıkesir'de ‘hayalet havalimanı' şoku yaşanıyor.

Yılda 1 milyon yolcu hedefiyle yapı edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'na, hizmete açıldığı 18 aydan bu yanlamasına tek bir uçağın dahi inmediği ortaya çıktı.

Hükümet, 2016'da nüfusu 1 milyon 187 bin olan Balıkesir'e bir havalimanı yapma kararı aldı. Gezgin sayısı 1 milyon hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 ardına kadar yapılan masraf proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaştı.

NE UÇAK NE GEZGIN GELDİ

Teknik uzmanından güvenliğe kadar havalimanında çalışacak 99 şahsiyet personel ekibi oluşturuldu. Yeni havalimanı, 10 Şubat 2020'de resmen hizmete açıldı. Ancak, ne açıldığı gün ne de sonraki günlerde havalimanına bir tek uçak iniş yapmadı. Her gün tam kadro gezgin ve uçak bekleyen 99 personel aradan geçen 18 ay baştan başa alanda bir tek uçak, bir tek gezgin göremedi.

COVID BAHANESİ MANÂSIZ ÇIKTI

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Ulaştırma Bakanı Adaletli Karaismailoğlu'na Balıkesir'e neden uçak gelmediğini sordu. Bakan, COVID-19 nedeniyle yolcuda azalma olduğundan Balıkesir'e sefer yapılamadığı yanıtını verdi. Fakat 1 Temmuz'da yasakların kalması sonrası çoğu ile uçaklar inip kalkarken Balıkesir'e yeniden uçak gelmedi.

CHP'li Şahin, “Hemşerilerimiz havalimanının hemen tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan 76 milyonluk yatırımın nafile gitmesine müsade veremeyiz” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ucak-inmeyen-balikesir-merkez-havalimani-hayalete-dondu-haberi-535658