MedyaRadar'ın haberine göre Rasim Ozan Kütahyalı katıldığı YouTube yayınında Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili sözlerinden nedeniyle “hapse atılacağını” fakat kendisinin araya girdiğini söyledi.

Kütahyalı, Uğur Dündar için ise, “28 Şubat’ta tutuklanmaktan korkuyordu Uğur Dündar. Beni aradı. Bir laf var piyasada dedi, sen Uğur Dündar’ı bitireceğim diyormuşsun. Güldüm, böylece bir şey demiyorum, korkuyordu. Böylece bir şey yok dedim” iddiasında bulundu.

UĞUR DÜNDAR'DAN TOKAT GİBİ YANIT: ‘YALANDAN KİM ÖLMÜŞ?’ (VİDEO)

Dündar, Kütahyalı’nın iddialarına TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Gündeme Not’ programında yanıt verdi. “Yalanciktan kim ölmüş diyorum. O şahsa böyle cevap vermiş olayım” diyen Dündar, 28 Şubat’taki duruşunu örneklerle anlattı.

Dündar şunları söyledi:

“Ben 28 Şubat sürecinde, bizim efsanevi başkanımız Aziz Yıldırım’ı asıp kestikleri dönemde Mehmet Baransu’nun canlı yayınına telefonla bağlandım. Mehmet Baransu’ya ‘Bu yaptıkların hatalı, müfterisin’ dedim. O da ‘Yalan söylemiyorum, ben Uğur Dündar efsanesini bitireceğim’ dedi. Ben de bunun üzerine ‘Ya sen kimsin Uğur Dündar efsanesini son vermek kim? Sen daha ana rahmine düşmediğin yıllarda Uğur Dündar bu memleketin sorunlarına kafa yoruyordu, kelle koltukta her zorlama odağıyla mücadele ediyordu?’ ‘Fetullah Tebessüm Eden’i kast ederek sen yok senin padişahın gelse Uğur Dündar efsanesini bitiremez’ dedim… böylece bloke oldu ancak ağzı burnu kurudu. Telefonu kapatırken de ‘Bu konuşmanın üzerine bir su iç de kendine gel’ dedim. Ama Mehmet Baransu cezaevine düştüğünde onunla ile ilgili tek kelime etmedim. Benim ilkemdir düşene vurmam.

‘TARİHİ KAYITLARI GÖSTEREYİM’

Hem yeniden ’28 Şubat’ta Uğur Dündar böyle şöyle yaptı’ diyenlere tarihi kayıtları göstereyim… Darbeleri Soruşturma Komisyonu Meclis’te toplandı. Şu an DERMAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin ve AKP’li Nimet Çubukçu’nun başkanlığını yaptığı o komisyonda dedim ama ‘Bakın benim adım Uğur Dündar. Ben başkalarına benzemem. Ben buraya nedamet getirmeye, günaha çıkarmaya gelmedim. Ben yaptığım bütün haberlerin altına bugün de imza atarım…’ Ben bunu demiş bir insanım. Uğur Dündar’a ürkek diyecek birisi anasının karnından doğmadı hemen şimdi. Enver’cim lütfen bunları ciddiye alıp da bana soru sorma.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ugur-dundardan-tokat-gibi-yanit-yalandan-kim-olmus-haberi-549602