Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından BioNTech’i eşi Özlem Türeci ile birlikte kuran Uğur Şahin, dün Almanya’da katıldığı bir etkinlikte corona virüs aşısı ile ilgili verileri ve bilgileri paylaştı.

House of Pharma isimli kurumun etkinliğine katılan Dr. Şahin, 12 yaşın altındaki çocuklar için bir Covid-19 aşısı için çalışmaların sürdüğünü müjdeledi.

Şahin, BioNTech’in geliştirdiği ve Türkiye’de de kullanılan Comirnaty aşısının çocuklar için hazırlanan bir versiyonunun birincil verilerinin bu ayın sonunda kamuya duyurulacağını açıkladı.

Dr. Şahin, “Şu lahza 12 yaşın altındaki çocuklar için onaylama alan bir Covid-19 aşısı yok. Ama bu durum Ekim ayının sonunda değişken. 12 yaşın altındaki çocuklar için araştırmalar tamamlandı. Şu lahza verileri toparlıyoruz ve birkaç haftamız daha var” dedi.

Türk asıllı bilim insanı, “BioNTech ve ABD’li partnerimiz Pfizer, verileri Eylül ayının sonunda veya Ekim ayının ortasında denetleyici kurumlarla paylaşacak. Yetkililer genelde bu nesil konularda birkaç hafta içinde geri dönüş yapıyor” dedi.

Şahin, “Şu an araştırmalarımızda bir sürprizle karşılaşmadık” derken aşının bu yılın sonuna dürüst kullanılabileceğinin altını çizdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ugur-sahinden-cocuklara-asi-mujdesi-haberi-538095