Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Adem Ülker'in haberine tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yalnız yaşadığı evinde elleri arkadan kelepçeli, başına poşet geçirilmiş olarak ölü yer alan ve kapının arkadan kilitli olması sebebiyle intihar ettiği farzedilen Ukraynalı Kristina Novytska'nın ölümünündeki sır perdesi aralanıyor.

Genç kızın kelepçeyi internetten satın aldığı, "Size kargo geldi" diyen sitenin güvenlik görevlisine teşekkür ettiği ve sevindiği öğrenildi. Bodrum'un Eskiçeşme Mahallesi'ndeki bir sitede yaşayan 31 yaşındaki Ukraynalı Kristina Novytska'dan 2 gündür haber alamayan komşuları, durumu ailesine bildirdi.

Kendilerinin de kızından haber alamadıklarını gösteren Kristina Novytska'nın ailesi, ev sahibini aradı.

KONUT SAHİBİ EVE ÇİLİNGİRLE GİRDİ

Eve çilingir yardımıyla giren konut sahibi, Kristina Novytska'yı sandalye üzerinde, elleri arkadan kelepçeli ve başına poşet geçirilmiş halde buldu. Konut sahibinin ihbarı üzerine durum yerine sağlık durumu ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık Durumu ekipleri, Novytska'nın hayatını kaybettiğini belirledi.

Evde inceleme yapan polis ekipleri, villanın çelik kapısının üç kilidinin de içerden kilitli olması ve pencerelerinde demir parmaklıklı olması nedeniyle genç kadının intihar ettiği üzerinde duruyor. Hırsızlık ve cinayet bulgularına rastlanmayan evde ip, atkı ve açık haldeki yakılmaya hazırlanmış mangal kömürü de bulundu.

OTOPSİ İLE BELİRLENECEK

Polis, Kristina Novytska'nın önce bu malzemeler ile intihar girişiminde bulunmuş olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor. Savcının olay yerindeki incelemesinin gerisinde Novytska'nın cesedi, belli vefat sebebinin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

BAŞ AĞRISI ÇEKİYORDU

Baş ağrısı rahatsızlığından nedeniyle sık sık tedavi için ülkesi Ukrayna'ya gidip geldiği öğrenilen Novytska'nın en son yemek yemek siparişi verdiği, sonra evden çıkmadığı öğrenildi. Sitenin emniyet görevlisi Ramazan Aşkın (65), villada 6 aydır yaşamış Kristina Novytska namına 30 Aralık'ta kargo geldiğini söyleyerek ekledi: "Evine götürdüm. Fakat zile basmama rağmen açan olmadı. Kendisini evde bulamayınca, sitenin girişindeki güvenlik kulübesine bıraktım. Saat 19.30 gibi döndü. Nerede olduğunu sordum, açık havada gezdiğini söyledi. Kargo paketini verdiğimde sevindi ve teşekkür etti. yeniden da kendisini görmedim. En son gördüğümde üzerinde beyaz montu vardı, güzel giyinmişti ve güler yüzlüydü. Herhangi bir değişken şart da yoktu"

Kaynak: www.sacitaslan.com