Sabahtan Gazetesi'nden Açlık Kaya'nın haberine tarafından Ukraynalı model Anzelika Srabiants balkondan düşüp hayatını kaybettiği korkunç durum İstanbul Sancaktepe'de yaşandı. İddialara kadar model Anzelika Srabiants, köpek eğitmeni Burak Ercan ile birlikte lüks bir sitede yaşıyordu. İkili geçtiğimiz ay Ataşehir'de bir restorana yemek yemek yemeye gitti. Eve dönüş yolunda arasında tartışma yaşandı. Ağız Dalaşı evde de devam etti. Ukraynalı model evin Fransız balkonundan aşağıda sarktı ve aşağı düştü.

ÖLÜM ANI VİDEO KAYDINDA ÇIKTI

Anzelika Srabiants'ın cansız bedeni emin vefat nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, evdeki aramada bir tedarik uyuşturucu bulundu. Yaşanan olayın ardından çoğu gerçek de gün yüzüne çıktı. Onlardan en çarpıcısı Burak Ercan'ın o anları kayda almasıydı.

O görüntülerde Ercan'ın, "Bak ben bir şey yapmıyorum, come, come, come" dediği duyulurken, şanssız kadının ise "lütfen" anlamına gelen "please" dediği anlar ve çığlıklar uyarı çekti. Şanssız kadının yere düştüğü andaki meydana çıkan ses ise hafızalara kazındı.

"ELLERİMDEN KAYDI"

Cinayetle suçlanmamak için o anları videoya çektiği öne sürülen Burak Ercan, "mahsus öldürme" suçundan tutuklandı. Meşhur modelle evde yalnız olduklarını söyleyen Ercan, "Kendisini balkondan aşağıya attı. Ben kendisini tutuyordum lakin ellerimden kayıp düştü" dedi. Kız arkadaşının daha önce de daima intihar girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

TENTE DETAYI DA KURTARMAMIŞ

Daha birçok gerçeğin gün yüzüne çıkması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Talihsiz kadının balkondan düştükten daha sonra aşağı bir tenteye de eşit geldiği ama hızını yavaşlatan tenteye karşın hayatını kaybettiği belirlendi.

ÜSTTEKI KOMŞU SESLERİ DUYMUŞ

Olayın gerçekleştiği Burak Ercan'ın evi de incelemedeydi. Ercan'ın üst komşusu da tanık olarak dinlendi. Komşuya ikili arasında daha önce herhangi bir tartışmaya şahit olup olmadığı soruldu. Üstteki komşu daha önce bir tartışmaya denk gelmediğini fakat olay günü evden sesler duyduğunu söyledi.

İNTİHAR GİRİŞİMİ DÜRÜST MU?

Bir çözümleme de Burak Ercan'ın cep telefonuna geldi. Ercan ifadesinde kız arkadaşının daha önce de intihar girişiminde bulunduğunu, hatta buna ilişkin görüntüleri kendisine attığını söyledi. Savcılık iddiayı analiz etmek için cep telefonunu bilirkişiye gönderdi.

Anzelika Srabiants'ın intihar girişimine ilişkin varsa görüntüler de mercek altına alınacak. Aralarındaki yazışmalar da saptama edilecek. öte taraftan olayla ilgili 2 dakika 9 saniyelik video da incelemede. Görüntüde şanssız olayın kaç saniye içinde eğilim ettiği de araştırılıyor.

MODELİN EVİNDE ARAMA KARARI

Savcılıktan bir inceleme de Anzelika Srabiants'ın Avrupa yakasında bulunan evi için geldi. Savcılık, genç kadının psikiyatri ilaçlar kullandığı iddialarını da değerlendirmeye aldı. Sulh Canice Hakimliği'nden evinde arama istek etti, hakimlik de talebe olumlu cevap verdi.

Srabiants'ın evinde psikiyatri hap olup olmadığı, kullandığı söylenilen ilaçların tespiti yapılacak. Eğer ilaçlar bulunursa, bu ilaçların intihara sebebiyet verip vermeyeceği, ilaçları aksatırsa ne olur gibi soruların yanıtı da araştırılacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ukraynali-modelin-gizemli-olumu-mercek-altinda-haberi-535763