Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Atatürk büstünün üzerine ve okul duvarına spreyle yazılar yazıldı. Saldırıda bulunanlar dahası sayfalarca mektup bıraktı.

Nefret taşıyan mektupta, “Okullarda İslamı öğretmek yasak. Atatürk’e tapan ahali geliştirmek putperestliktir” gibi ifadeler yer alıyor.

CHP ÖNERI VERECEK

Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde de Atatürk büstüne saldırılar olmasının gerisinde akşam saatlerinde olay yerine dışarı giden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Saldıranlar bir an önce yakalansın. Yarın ayrıca İçişleri ayrıca de Ulusal Eğitim Bakanlarının yanıtlaması için önerge vereceğim” açıklamasında bulundu.

ŞENTOP: "ALÇAKÇA SALDIRIYI KINIYORUM"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ’da Atatürk büstlerine yapılan saldırılarla ilgili sosyal medyadan kınama mesajı yayımladı.

Şentop, şu ifadelere yer verdi: "Tekirdağ’ımızın Marmaraereğlisi ilçesinde, bir takım okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif, haince saldırıları kınıyorum. Valimiz ve savcılığımız olayı yakından peşine düşüp takip etmektedir. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar çabucak sürdürülmektedir."

“ANDIMIZ VE DEVLET NİŞANI KARARI CESARETLENDİRİYOR”

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Tekirdağ Marmaraereğlisi’nde Atatürk büstüne yapılan saldırıyı lanetliyorum. Saray’ın vesayeti altındaki adalet göre okullardan Andımızın, devlet nişanlarından Atatürk’ün kaldırılması bu müessif saldırıları cesaretlendiriyor. Saldırganların anında yakalanmasını bekliyoruz” diyerek tepkisini paylaştı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ulu-onder-ataturkun-bustune-kin-dolu-saldiri-haberi-530522