Milliyet Gazetesi'nin haberine göre İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partiye ve İstanbul Şehir Başkanı Buğra Kavuncu’ya müteveccih açıklama ve ithamları sebebiyle Genel Başkan Meral Akşener tarafından Disiplin Heyeti’na sevk edildi. Kongre sonrası süreçte yaşanan parti içi müzakerelerin odağındaki adlardan Özdağ, Kavuncu için “FETÖ’cü” yargılamasında bulunmuş, bunun üzerine 81 şehir başkanı ve 108 ilçe başkanı, Özdağ hakkında disiplin sürecinin başlatılması için Genel Merkez’e arzuhal sunmuştu. Arzuhallerde, parti anayasasının “Disiplin cezaları ve cezaları lüzumlu kılan haller” başlıklı maddesi kararları uygulanarak, Özdağ’ın ihraç edilmesi istenmişti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, ıslak imzalı arzuhalleri dün üst yazıyla Genel Başkanlık makamına sevk etti. Akşener de merakla beklenen kararı verdi ve Özdağ’ı disipline sevk etti. Poyraz, “Genel Sekreterliğimize yapılan müracaatlar, bugün dün Sayın Genel Başkanımıza iletilmiş, Sayın Genel Başkanımız da, müracaat ve arzları değerlendirerek, Sayın Ümit Özdağ’ın Disiplin Heyeti’na sevkine karar vermiştir” dedi.

Özdağ’ın vaziyeti Ortak Disiplin Heyeti’nda MDK netleşecek. İYİ Parti Anayasayı’nün 75. maddesi uyarınca, Ortak Disiplin Heyeti, milletvekilleri hakkında partiden geçici veya kesin olarak çıkarma cezasını gerektiren fiil ve eylemlerle alakalı soruşturmaları kesin olarak karara bağlıyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com