İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"İYİ Parti kuruluş amacından uzaklaşmıştır" diyerek istifasını duyuran Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"İYİ Parti kuruluş amacından uzaklaşmıştır. Tasfiye edilen Türk milliyetçilerinin yerine gelen 30 Ağustos'u tüm Türkiyelilerin bayramı diye kabul eden FETÖ'cü zihniyettir. İfadenin kanıtı, televizyonlarda, internette seyredebileceğiniz görüntülerdir. Hiç kimse red edemez.

İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, bugün de yapmış olduğumuz tüm uyarılara rağmen devam etmektedir. Bir Takım kesimler İYİ Parti'deki krizin 19 Ekim 2020'de benim CNN Türk'te İstanbul İl Başkanı ile ilgili açıklama ve sonrasında bana karşısında kurulan komplo, yani ihraç komplosu süreciyle başladığını düşünüyorlar. Oysa Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin tasfiyesi partinin kuruluş sürecinden hemen daha sonra başlamıştır. 

"AKŞENER'E KARŞI GENEL BAŞKANLIK MÜCADELESİ İÇİNDE OLMADIM"

Akşener'e karşısında bir genel başkanlık mücadelesi içinde olmadım. Teşkilatları deha, kararsızlık çekmesin, Özdağ'ın gizli gündemi var demesinler diye ziyaret deha etmedim. Bu parti kurulurken Türk milliyetçilerine vermiş olduğum bir laf vardı, bu partiye FETÖ, PKK ve diğer ırksa bölücü unsurlar, küreselleşmeye teslim olmuş kişiler ve gruplar sızamaz. Ben yalnızca bu sızma ile mücadele ettim. Bu Akşener'i rahatsız etmiş. 

"PARTİ, CHP'NİN UYDU PARTİSİ HALİNE GETİRİLDİ"

Sarı sendikalar işçinin hakkını savunur gibi yaparlar lakin savundukları işverenin çıkarlarıdır. dahası sarı muhalefetçilik var. Ödülünü Erdoğan göre yerli ve milli muhalefet olarak adlandırılarak alıyor. Cumhur İttifakı'nın varolma nedeni Akşener'in kimsesiz seçime girmeye cesaretinin olmamasıdır. İYİ Parti sadece lokal seçimlerden çırak çıkmadı, parti CHP'nin uydu partisi haline getirilmiştir. Bana kızacağınıza İYİ Parti'nin iç işlerine karışan İBB Başkanı'na kızın. 

"AKŞENER, HDP'NİN KARS'I KAZANMASI KARŞISINDA SESSİZ KALDI"

HDP Kars'ı Akşener'in hatalı tutumundan dolayı kazandı. Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanması aleyhinde gürültüsüz kalmıştır. Sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak bir çözüm, hatta ötesi çözüme rağmen bunu reddetmiştir. 

"KARA LİSTE" İDDİASI

Kongrede delegelere dağıtılan bir kara listede üstü çizilecekler olarak açıklandık. Namzet olmayan insanların üstünü nasıl çizersiniz? Meral Akşener listeden haberinin olmadığını söylüyor. Sayın Meral Akşener'in yalan söylediğini biliyorum. Bu liste Meral Akşener ve Koray Aydınlatılmış tarafından oluşturulmuş. Bir önceki kongrede demokrasiye nasıl tecavüz edildiyse çarşaf listenin içinden yorgan liste çıkartılarak, bu kongrede de İYİ Parti'nin hukuk ve demokrasi mücadelesine ihanet edilerek entrika resmileşmiş ve arkadan vurulmuşuzdur. 

İL BAŞKANI İDDİASI

Baştan söylüyorum. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, FETÖ ile iltisaklıdır. Akrabalarınızın hemen tümü FETÖ ile ilgiliyse, kararlar FETÖ ile iltisaklı olduğunuzu söylüyor. Keza, telefon kayıtlarınızda üstteki düzey FETÖ yöneticileri ile görüşmeler varsa, birisinde Ümit Özdağ'a veri verilmesini önleyin diye talepte bulunuluyorsa, evet, bu arkadaş FETÖ ile iltisaklıdır. İYİ Parti içindeki FETÖ'cü ilerleme devam ediyor."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/umit-ozdag-iyi-partiden-istifa-etti-haberi-529433