Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaynakların daha verimli kullanılması nedeniyle 16 Haziran 2022 itibariyle Tekkeköy’deki üretime son verildiğini duyurdu.

Fahrettin Ulusoy’un 1969 yılında un toptancılığı yerine getirmek için kurduğu Ulusoy Yiyecek, 1986 yılında Hasan Sanatkâr Un’a müşterek olarak un üretiminde de yer almaya başlıyor.

Ulusoy Un’un Idare Heyeti Başkanılığını Dr. Eren Günhan Ulusoy yürütüyor.

Milletlerarası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Uluslararası Operasyonel Değirmenciler Biirliği Avrupa direktörü.

Ulusoy, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin de yeni başkanı.

Ulusoy Un konuyla ilgili yaptığı bildirimde gayrimenkul piyasasındaki nispi fiyat dengesizlikleri sebebiyle laf konusu tesisin şimdi satışına dönük bir kararının olmadığını belirtti.

Tesisin yer aldığı gayrimenkul ile ilgili nihai karar verilene kadar depolama kapasitesinin korunacağı ifade edildi. Bu şekilde şirket faaliyetlerinde değerlendirileceği ifade edildi.

Şirket laf konusu kapatmanın faaliyetleri üstünde olumsuz bir etkisinin olmayacağını belirtti. 50.Yıl Üretim Tesislerinde benzeşen anlı olarak kapasite artışı yapıldığı için şirketin imal miktarı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağı, açıklama edildi.

öte taraftan kapatılan tesiste kullanılan makinaların da bulunduğu taşınmazın satışı için Yönetim Kurulu Başkanına yetki verildiğini, belirtildi.

HİSSE SENEDİ TAVAN OLDU

öte yandan haberin açıklanmasından sonradan şirketin BİST’te işlem gören sermaye payı yüzde 10 prim yaparak tavan oldu. hisse senedi yalnızca bu ay yüzde 60 prim yaparken, bir sene içerisinde yüzde 341 gibi rekor seviyede prim yaptı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/un-devi-fabrikasini-kapatti-hisse-senedi-tavan-oldu.html