Sabahleyin Gazetesi'nin haberine kadar Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği'nin başkanlığı ve bununla beraber tabanca, tabanca, av tüfeği ve askeri tabanca üretimcisi Sarsılmaz Silah'ın varisi Latif Aral Aliş, 01 Ocak 2019 günü 34 L.. plakalı aracıyla Engebeli Center AVM'ye geldi. Aracını D lobi girişine park eden Aliş, aracından ayrılmak üzereyken 34 V.. plakalı bir vasıta, Aliş'e ait aracın sol ön tarafına çarptı.

Yaşanan kaza sonrası araç sahibi Avukat İbrahim S., aracından çıkarak alışveriş merkezine dürüst yürümeye başladı. Latif Aral Aliş'in yanında yer alan koruma görevlileriyle birlikte İbrahim S.'yi durdurarak, "Aracıma çarptınız insan çarptığı arabulucu bakmaz mı?" diyerek sitem etti. S. ise "Öderiz sen kimsin" diye cevap verdi. İkili aralarında kısa sürede gerilim yaşandı. güya yaşanan tartışmada İbrahim S., Aliş'e hakaret etti.

SİLAH GÖSTERİP TEHDİT ETTİ

Yaşanan kavga sırasında Aliş'in korumaları, meslek adamını araca bindirdi. Durum yerinden çıkmak için aracına binen Aliş, park alanından manevra yaparken avukatın aracına iki kere çarptı. Aliş'in yanına gitgide artarak araca binmek isteyen İbrahim S., koruma görevlileri tarafından engellendi.

AVUKAT, TEHDİT VE HAKARETTEN YARGILANIYOR

Aliş'in ihbarı üstüne savcılık göre olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma dahilinde AVM görüntüleri incelendi. Avukat İbrahim S.'nin durum sırasında beline koyduğu aletin cinsi kamera görüntülerinde ve araştırmacı raporunda anlaşılamadı. İfadesine başvurulan avukat, beline koyduğu aletin elektro şok cihazı olduğunu belirtti.

İŞ ADAMINA DA DAVA AÇILDI

Savcılık kadar avukat İbrahim S. hakkında Latif Aral Aliş'e aleyhinde silahtan sanılan bir aletle nefret edilen şey ve panik yaratacak şekilde tesir yaratarak hakaret edip, silahla tehdit suçunu işlediği gerekçesiyle 'Silahla Tehdit ve Hakaret' dava açtı. 7 yıla kadar hapsi istenen avukat hakkında yargılama devam ederken, meşhur iş adamı hakkında da devam edilen soruşturma sonucu dava açıldı. Latif Aral Aliş, İbrahim S.'nin aracına, ileri dürüst hamlelerle çarparak zarar verdiği gerekçesiyle yargılanacak. 3 yıla değin hapsi istenen İş adamı, Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi'nde etken karşısına çıkacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com