Sözcü Gazetesi'nden Tayfun Hopalı'nın haberine kadar Covid-19'un ikinci yılına girdiği bugünlerde çoğu virüs uzmanı daha önce Delta varyantının son dalga olacağını ve bu yılın sonunda boy yaptıktan daha sonra yeni yılda salgının sonunun gelmesini beklediklerini söylemişti.

Ancak virüsün yeni mutasyonu Omicron varyantı öyle süratli yayıldı oysa, Hastalık Yoklama ve Önleme Merkezleri’nin son verilerine göre, Amerika'daki baskın varyant oldu.

CBS televizyonunun sabah programına katılan Beyaz Saray'ın sağlık durumu danışmanı Anthony Fauci “Amerikalılar olasılıkla corona virüsüyle yaşamayı öğrenmek zorunda kalacaklar, tıpkı soğuk algınlığı ve gripte olduğu gibi” dedi.

Ama Fauci, bunun salgının şu anda olduğu dek sorun olmaya devam edeceği anlamına gelmediğini belirterek, “Sonunda Amerika enfeksiyon seviyesinin düşük olduğu ve virüsün günlük yaşama başat olmayacağı bir noktaya ulaşacak. Umarım bir lahza önce ulaşırız” dedi.

Fauci’ye kadar endişelere rağmen, Omicron varyantının yeni enfeksiyon oluşturma yeteneği salgının sonu için yardımsever olabilir.

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı, Omicron dalgasından sonradan “toplumda bir dereceye kadar bağışıklığa” sahip edinmek için aşılanmış yeterli sayıda insan olacağını umduğunu ve aralıksız bu yoğunlukta hastalığa yakalanmayacağımızı söyledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/unlu-bilim-insani-acikladi-grip-gibi-olacak-haberi-542773