Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine kadar yüksek inşaat mühendisi Inşa Merkezi Gayrimenkul Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve eski milletvekili Ersin Arıoğlu'nun oğlu Erdem Arıoğlu, Petek Arıoğlu ile evliydi. İnşaat yüksek mühendisi Erdem Arıoğlu ve Bayan Hastalıkları Doktoru Petek Arıoğlu'nun 3 çocukları vardı. Arıoğlu çifti, geçtiğimiz yıl yaşadığı şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanmaya karar verdi.

15 MİLYON DOLAR İSTEDİ!

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde boşanma davası yer alan Arıoğlu çifti, geçtiğimiz aylarda uzlaşma protokolü imzalamaya karar verdi. Petek Arıoğlu'nun avukatları, Erdem Arıoğlu'nun avukatından boşanma karşılığında 15 milyon dolar istedi. Erdem Arıoğlu, boşanmak üzere olduğu eşinin teklifini reddetti.

"PARAYI EĞER VERMEZSEN..."

İddiaya kadar, Petek Arıoğlu'nun avukatları Pınar ve Gökhan G. çifti, yazılmış ve görsel basın ile internet ortamında yayınlayarak rezil edeceklerini, babasının ve öteki aile üyelerinin bütün bunları gazetelerden okuyacaklarını söyleyerek zorlama yapmaya çalıştı.

Bahse konu paranın Erdem Arıoğlu'nun babası Ersin Arıoğlu kadar ödenmesini, onun için bu tutarın minik bir miktar olduğuna dair sözler sarf edip tekrar iddiaya göre, "Para ödenmediği takdirde madde kullanan, bambaşka cinsel eğilimleri olan, sapkın, güç uygulayan, ahlaksız hayat yaşayan biri olduğuna dair açıklamalarda bulunacağız" diyerek tehditler savurdu.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Erdem Arıoğlu'nun avukatı, söz konusu paranın ödenmesini temin etmek ve sulh olmak için zorlandıklarını ileri sürerek savcılığa başvurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan şikayet dilekçesinde, Erdem Arıoğlu'nun boşanmak üzere olduğu eşi Petek Arıoğlu'nun avukatları göre fiziksel ve manevi anlamda mobbinge uğradığı ve şantaja maruz kaldıkları anlatıldı.

Savcılık kadar, iki avukat hakkında soruşturma açıldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/unlu-is-adamina-esinden-15-milyonluk-santaj-haberi-527526