Milliyet Gazetesi'nin haberine kadar 29 yaşındaki Avustralyalı manken Bridget Malcolm, katıldığı bir televizyon programında, 2015 - 2016 yıllarında çalıştığı meşhur marka Victoria’s Secret’ın kadınları sömürdüğü ve fazla güçsüz olmaları için zorlama yaptığı iddiasında bulundu.

Şirketin fazla güçsüz olması için kendisine de baskı yaptığını öne süren Bridget Malcolm şunları söyledi: “Baskı sebebiyle kuvvetsiz kalabilmek için aç kaldım, yalnızca suyla beslendim. Bu yüzden sağlığım bozuldu. Yeme bozukluğum vardı, kaygı giderici ilaçlarla ayakta duruyordum, kesintisiz panik hücum geçiriyordum ve bitkindim” dedi.

‘Bayılmaya başladım’

Beceriksiz beslenmeden dolayı maddi ve ruhsal çöküş yaşadığını anlatan Bridget Malcolm sözlerini şöyle sürdürdü: “Fazla acımasızlardı, bizi yoklama ediyorlardı. Cılız kalma baskısı sebebiyle bir keresinde üç gün her tarafında hiç yemek yemek yemedim ve yalnızca su içtim. Yemek yemeden geçirebildiğim en uzun vakit üç gündü. Bu sürenin sonunda bayılmaya başladığım için yemek yemek zorunda kaldım ve bunun için bile kendime kızdım, çünkü beş gün aç kalmayı hedeflemiştim. Podyumda gülümserken bile ölü gibiydim. 2017’de eksik gıda nedeniyle gücüm öyle tükendi de bir merdiveni bile 10 dakikada çıkabiliyordum. Daha pozitif dayanamayınca da Victoria’s Secret’cilt ayrıldım.”

Daha önce Ralph Lauren ve Stella McCartney gibi markalarla da çalışan model, hemen kendisini gizli hissettirecek şirketlerle ve zihinsel sıhhat üstüne çalıştığını söyledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/unlu-mankenden-olay-itiraf-baski-altinda-ac-yasadim-haberi-538384