Oyuncu Hazal Türesan 1 Temmuz 2022’de kendisini bankacı olarak tanıtan değişken göre telefonla aranarak vefat eden babasının 100 bin lira sigorta borcu olduğu söylendi. Türesan, bu röportaj sonrası bankadan 100 bin lira kredi çekerek kendisine verilen IBAN numarasına parayı yatırdı. Bir zaman daha sonra dolandırıldığını anlayan Türesan, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy CumhuriyetBaşsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonunda kimliği belirlenen kesin olmayan Alperen Şanlıtürk hakkında ‘bilişim sistemlerinin, banka veya kredi bilişim arabulucu olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 4 yıldan 10 yıla dek hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 10. Ağır Canice Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Hazal Türesen ve annesi avukatlarıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan Alperen Şanlıtürk, duruşmaya katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Hazal Türesan’ın annesi Ayşen Türesan ifadesinde “Bir bankadan aradığını ve ölüm eden eşimin ismini de söyleyerek sigorta borcu olduğunu belirtti. Eşimin hatırası aklıma geldiği için duygusallaştım ve konuşamayacağımı ifade ederek telefonu kızıma verdim. Görüşmenin gerisini kızım gerçekleştirdi. Şikayetçiyim” dedi.

‘BU ŞEKİLDE KONUŞUNCA GÜVENDİM’

Telefondaki şüphelinin ölüm eden babası hakkında birçok bilgiyi doğru verdiğini dile getiren Hazal Türesan, “Bu şekilde konuşunca güvendim. Babama ait tüm borçları kapattığımı söyledim ama bu ödemelerden önce online olarak kredi başvurusunda bulunduğumuzu söyledi. Onaylama etmek istedim oysa dışardaydık ve yurtdışına çıkacaktım. Çok pozitif vaktimiz yoktu. bu nedenle bana verdiği IBAN numarasına parayı yatırdım” dedi.

Toplamda 100 bin lira gönderdiğini gösteren Türesan, “Parayı gönderdikten daha sonra anneme dolandırıldığımızı söyledim oysa iş işten geçmişti. Hatta bu kişiyle konuşurken bana ‘banka birazdan sizi arayacak, anket doldurmanızı isteyecek, sonra bunu da yanıtlarsınız’ diyerek meşgul etti. Bu sırada banka kararsız işlem yaptığım için bana ulaşmaya çalışıyormuş. daha sonra bankayı aradım. Banka görevlisi paranın hesaptan çıktığını artık yapacak bir şey kalmadığını söyledi. Babama ilişkin bana verdiği bilgilere nasıl ulaştıklarını sorduğumda bazen sistemlerin hacklendiğini ve bu şekilde data aldıklarını açıklama etti” biçiminde konuştu.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/unlu-oyuncu-hazal-turesan-dolandirildi.html