Lifetime TV'de yayınlanan Hayat Başlasın adlı televizyon programına konuk olan Nurseli İdiz, Beren Saat'in Muhteşem yüzyıl Kösem'deki oyunculuk performansı ile ilgili eleştiride bulundu.

"GÜNÜMÜZDE YAŞIYOR GİBİ OYNUYOR"

Halit Ergenç ve Meryem Uzerli'nin başrolleri paylaştığı Muhteşem Yüzyıl'ın devamı niteliğinde olan diziMuhteşem Yüzyıl Kösem'de başrol oynayan Beren Saat'e, Nurseli İdiz'den ''Günümüzde yaşıyor gibi oynuyor'' yorumu geldi.

"BANGIR BANGIR REKLAMI YAPILAN İŞLER TUTMUYOR"

Katıldığı programda Muhteşem Yüzyıl Kösem'in beklenen başarıyı gösterememesinin nedenleri konusunda fikri sorulan Nurseli İdiz, ''Bangır bangır reklamı yapılan işler tutmuyor'' sözleri ile fikirlerini aktardı.

"BİRAZ DAHA ÇALIŞMASI GEREKİYOR"

Dizinin başarısız olmasının nedenleri arasında Beren Saat'in Kösem Sultan hakkında hiç araştırma yapmamasının da olabileceğini ekleyen İdiz, Saat'in günümüzde yaşıyormuş gibi oynadığını, Kösem Sultan rolüne biraz daha çalışması gerektiğini dile getirdi.

REYTİNGİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ekranlara gelmeye başladığı dönemden itibaren reyting konusunda sürekli sorun yaşayan Muhteşem Yüzyıl Kösem, izlenme oranını arttırabilmek için sürekli farklı yollara başvurmak zorunda kalmıştı. Dizinin ilk bölümlerinde beklenen ilgi gösterilmemesinin ardından yapım şirketi Beren Saat'i kadroya erken dahil etmiş, ancak bu girişim bile istenilen sonucu vermemişti.

EKİN KOÇ'UN OYUNCULUĞUNUN SÖNÜK KALDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Bunların yanında dizinin ivme kazanamamasındaki asıl nedenin, Sultan Ahmet karakterine hayat veren Ekin Koç'un oyunculuğunun, diğer oyuncuların yanında sönük kalması olduğu konuşulmaya başlandı. Dizinin kısa süre içerisinde biteceği iddialarının güçlenmesinin ardından set ekibi çalışanlarının da işten çıkarılmaya başlanmasıyla dizinin final yapacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

DİZİ HALA DEVAM EDİYOR

Ancak hala devam eden Muhteşem Yüzyıl Kösem, ekranlarda daha uzun süre kalabilmek için direniyor. Beren Saat ve Ekin Koç'un yanında Mete Horozoğlu, Hülya Avşar ve Erkan Kolçak Köstendil gibi oyuncuların başrollerini paylaştığı dizi star TV ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor.