Ban’ın milyonlarca Euro’yu çocukları ve şoförü üzerinden nasıl akladığının anlatıldığı raporda ücret cenneti Malta’da bir şirkete 3.7 milyon Euro (75 milyon 295 bin) aktarıldığı ortaya çıktı.

Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski rektörü bununla beraber AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi olan Ünsal Ban’ın uzun bir süredir Türkiye’nin gündeminde. Ban, hakkında dağıtılmış iddialar bulunuyor.

Ban’ın devir yaptığı üniversiteyi zarara uğrattığı iddia ediliyor. Bu konuya ilişkin soruşturmalar/davalar devam ediyor. Ama Ban’ın ismi son dönemde boşanma aşamasında olduğu eşi Zehra Taşkesenlioğlu ile yaşadığı kriz ve borsada manipülasyon iddiasıyla gündeme geldi.

Peker gündeme getirdi

Organize kabahat örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den anapara artırımı için 12 milyon TL sus payı istediğini bahis etti.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini gösteren Peker, sonradan Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak laf konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtti.

Sineren ise söz konusu iddiaları doğruladı. Peker iddialarının devamında Taşkesenlioğlu’nun eşi olan Ban’ın çektiğini belirttiği bir videoyu da paylaştı. Videoda Zehra Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçakla “İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz” diye bağırdığı görülüyordu.

Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker’in iddialarını kabul etti. Ancak videoyu kendisinin göndermediğini söyledi. Bütün bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den davacı oldu.

Bunun üstüne Ban, 29 Ağustos 2022 tarihinde Muğla’nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu’na ait kişisel verileri organize kabahat örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklandı.

MASAK: Aylık kazanç ve gelirler örtüşmüyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ban’ın tutuklanmasından 2 gün sonradan “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini temize çıkartma” iddiasıyla yeni bir soruşturma başlattı. Ban’ın şoförü ve iki çocuğu da kararsız olarak yer aldığı dosyaya MASAK raporu girdi.

Raporda; Ünsal Ban’ın şoförü Ahmet Karakaş’ın ve Ban’ın iki çocuğunun hesapları ve mülk varlıkları incelendi.

Ünsal Ban’ın aylık gelirinin 100 bin TL olduğu, Ban’ın şoförü Karakaş’ın ise aylık gelirinin 30 bin ve 40 bin TL olduğunun saptama edildiği raporda Ban’ın hesaplarına yatırılan paraların ya da Ban göre diğer kişilere gönderilen paraların iki şüphelinin gelirleriyle örtüşmediği belirtildi.

Milyonlar yatırıldı

Rapora kadar; Ünsal Ban’ın hesabına 2021 yılında toplam 34 milyon 76 bin 600TL nakit para yatırıldı. Benzer yıl içerisinde hesabından 22 milyon 659 bin 300 TL nakit çıkışı yapıldı. 2

022 yılında ise Ban’ın hesaplarına yaklaşık 45 milyon TL nakit yatırıldı. 32 milyon TL ise çekildi. Nakit sipariş verme işlemlerinin bir kısmını sürücü Ahmet Karakaş gerçekleştirdi.

Ayrıca rapora tarafından Ünsal Ban’ın hesabına yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş’den yaklaşık 65 milyon TL transfer geldi. 16,5 milyon ise gönderildi.

Serveti çocuklarına aktardı

Ban’ın laf konusu serveti çocukları üzerinden de aklamaya çalıştığı raporda yer aldı. Ban kızı Ece Gizay Ban’ın Yunanistan’da bulunan hesabına 2021 yılı Aralık ayında toplam 168 bin Euro yatırdı.

Şoför Karakaş’ta 2021-2022 yıllarında Gizay Ban’ın hesabına 5 milyon TL yatırdı.

Ünsal Ban’ın oğlu Buğra Ban’ın hesabına ise 2021-2022 yıllarında 4,5 milyon TL yatırdı.

Lüks arabalar ve taşınmazlar

Ünsal Ban’ın iki çocuğu namına iki adet lüks vasıta ve 7 adet taşınmaz bulunduğu tespit edildi.

Ünsal Ban’ın oğlu Buğra Ban ile Ece Gizay Ban’a ait İstanbul Sarıyer’de bulunan bir gayrimenkulünü 5 milyon 682 bin TL bedelle satıldığı, bu paranın Ahmet Karakaş göre Ünsal Ban’a yollandığı belirlendi. Bu işlemden 15 gün önce ise Ünsal Ban’ın Karakaş’a 2 milyon TL havale ettiği raporda yer aldı.

Iddia sitesi çalışanına 12 milyon aktarılmış

Ünsal Ban kendisine ait hesaba da para aktarmayı dikkatsizlik etmedi.

Rapora göre; Yunanistan’daki kendi hesaplarına ise Kasım-Aralık 2021’de 337 bin Euro aktardı. Ban’ın hesaplarından şoförü Karakaş’a 30 Milyon TL para aktarıldı.

Ban’ın şoförünün hesabına 2014-2022 yılları aralarında 118 milyon 698 bin 381 bin TL yatırıldığı saptandı. Laf konusu işlemlerin 98 milyon 724 bin 58O TL’sinin son 2 yılda gerçekleştirildiği, yine son iki yılda 71 milyon 396 bin 558 TL para çıkışının olduğu belirlendi.

Ban’ın 2022 yılı Ağustos ayında “OLEY.COM” isimli iddia sitesinin çalışanı olan Sercan Ö. İsimli şahsa 12 milyon TL gönderdiği bu işlemin de araştırmaya bedel olduğu raporda belirtildi. Karakaş’ın 26 Temmuz 2022 tarihinde Malta merkezli bir firmaya 3.7 Milyon Euro aktardığı saptandı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/unsal-banin-hesabindan-vergi-cennetine-3-7-milyon-euro-ucmus.html