Kolombiya’dan ‘kozmetik ürün’ adı aşağıda uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan eski Türk- Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve L’actone Holding’in Idare Heyeti Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul 17. Ağır Canice Mahkemesi’ndeki duruşmaya, esir sanıklar Süleyman Yekenkunrul ve Tevfik Akıcı Atak getirildi. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

5 sanığa beraat

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Osman Akat, Sarra Chouıekh, Ali Karataş ve Mustafa Güldiken hakkında “uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme” suçundan dava açılmışsa da sözkonusu suçu işlediklerine dair “yeterli, emin ve inandırıcı delil elde edilemediği” gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Bir zaman tutsak kalan sanıkların hükmün kesinleşmesinin arkasından ağır ceza mahkemesine tazminat isteminde bulunabilecekleri de kararda yer aldı. Heyet, esir sanık Süleyman Yekenkunrul hakkında da “tatmin edici delil elde edilemediğinden” beraatine ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi.

Davalı Tevfik Akıcı Atak ise ‘uyuşturucu ya da uyarıcı madde ithal etme’ suçundan neticede 25 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına ve 262 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Keza sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Erdoğan ve Asilzade ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı

Akat’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve arasında İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’nun da olduğu birçok bakan ile birlikte fotoğrafının ortaya çıkması, kamuoyunda tepkilere yol açmıştı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/uyusturucu-kacakciligindan-yargilanan-ali-osman-akat-beraat-etti.html