Abu Dhabi Global Market (ADGM) tarafından lisanslanan ve düzenlenen ilk Layer-1 blok zinciri olan Venom Foundation ve ADGM kadar düzenlenen bir yatırım yöneticisi olan Iceberg Capital, Venom Ventures Fund adlı 1 milyar dolarlık bir girişim fonu başlamak için ortaklık kurduklarını duyurdu. Fon, Blockchain teknolojisini kullanarak hakiki dünya sorunlarını çözen yenilikçi Web3 şirketlerine yatırım yapacak.

Blockchain-bilinmez fon, ödemeler, varlık yönetimi, DeFi, bankacılık hizmetleri ve GameFi gibi uzun vadeli trendlere odaklanarak reformcu protokollere ve Web3 dApp’lere yatırım yapacak. Yeni cins dijital teknolojilerin ve girişimcilerin lider destekçisi olmayı hedefliyor.

Venom Ventures Fund (VVF), kuluçka programları ve detaylı bir sektör ağına erişim sunmak için Iceberg Capital’in ağını, uzmanlığını ve yeteneklerini kullanacak. Hem, yatırım yapılan projelere pazarlama, borsa kotasyonu, teknik, yasal ve düzenleyici yardım konularında tezgâhtar olacaktır.

Fon ekibi, dünyanın en tecrübeli geleneksel finans ve blok zinciri profesyonellerinden bazılarından oluşuyor; BlackRock eski CIO’su Peter Knez ve MENA bölgesinde güzel bir geçmişe sahip deneyimli ve ünlü bir yatırım uzmanı olan Mustafa Kheriba da dahil. Mustafa, Orta Doğu ve Avrupa’da değişik finansal hizmetler ve sigorta şirketlerinin Yönetim Kurulu’nda tahsis yaptı.

Iceberg Capital tarafından işletilen fon, başlangıç aşamasından A Serisi turlara değin projelere ve ekiplere yatırım yapacak. Yatırımcılar için uzun vadeli layık üretirken blockchain, DeFi ve Web3’ün benimsenmesini hızlandırmaya çalışacak.

“HEYACAN DUYUYORUZ”

Iceberg Capital İcra Kurulu Başkanı Mustafa Kheriba, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Venom Vakfı ile karşılıklı olmaktan ve 1 milyar dolarlık yeni fonlarını başlatmaktan heyecan duyuyoruz. Blockchain endüstrisi fiyatlarda belirgin bir düzeltmeye tanık olsa da, inşaatçıların yapı etmeye ve buluş yapmaya devam edeceğine inanıyoruz. Venom Ventures ile Web3 alanındaki en umut verici ekiplere ve projelere, vizyonlarını hayata geçirmelerine yardım etmek için mali, teknik ve pazarlama desteği sağlayacağız.

Abu Dabi Küresel Pazarı (ADGM), piyasa katılımcılarına birinci derslik bir hukuki sistem ve düzenleyici rejim karşılayan uluslararası bir finans merkezi ve özgür bölgesidir. ADGM tarafından düzenlenen kuruluşlar kadar kurulan ve işletilen Venom Ventures Fund (VVF) transparan olacak ve düzenlemelere alt kalacaktır.

Venom Ventures Başkanı Peter Knez, da konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Burada, Abu Dabi’de yeni Teşebbüs Sermayesi fonumuzun lansmanının bir parçası olduğum için çok mutluyum. Deneyimli yatırım profesyonellerinden ve kripto para biriminden kabiliyetli insanlardan oluşan bir ekiple çalışmaktan coşku duyuyorum. kitlesel olarak benimsenmeye hazırlanmış en yenilikçi web3 girişimlerine stratejik yatırımlar görev etmeye hazırız.Misyonumuz, dijital varlık yönetimini dönüştürmek ve endüstri üstünde daimi bir tesir yaratmaktır.Venom, bizim için ideal bir platformdur. bu hedefe ulaşmak.

20 MİLYON DOLARLIK FİNANSMANA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Fon, Nümi Metaverse’in 20 milyon dolarlık fonlama turuna öncülük ederek birincil yatırımını yaptı. Nümi Metaverse yaratıcılar, yenilikçiler ve takipçiler için evrensel bir platformdur. Nümi, oyuncular için birçok özel ödül içeren bir mini oyun deneyimi olan ‘Görsel Roman’ı 2023’te piyasaya sürecek.

Nümi hem bu yılın sonuna kadar VR metaverse’ü, ardındaki 2024’te PC ve mobil sürümünü piyasaya sürecek. Nümi yatırımı, fonun yatırım stratejisini sergiliyor. Reformcu Web3 projeleri üzerinde çalışan geliştiriciler ve inşaatçılar, Venom Ventures Fund web sitesi aracılığıyla finansman talebinde bulunmaya eğlence ediliyor.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/venom-vakfi-iceberg-capital-ile-1-milyar-dolarlik-venom-girisim-fonu-baslatti.html