Yeni Asır Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine tarafından tüm mükelleflere hizmet veren, işlemlerin elektronik olarak yapılmasını sağlayacak Türkiye Dijital Ödenti Dairesi'nin kurulmasına karşın yasa şekillendi. Yasayla birlikte dijitalleşen işlemlerle etkin, süratli sonuçlar alınırken, 24 saat açık olacak vergi dairesinde zaman sınırı olmadan işlem yapabilecek. Aidat dairelerinde vatandaşı bezdiren bürokrasi son bulacak.

DİJİTAL ASİSTAN

Vatandaşların hayatını birçok yönden kolaylaştıracak Dijital Aidat Asistanı Sistemi manâlı bir aşamaya geldi. Vatandaşlardan gelen sorulara yapay akıl yoluyla vergi asistanı cevap verecek. Kamuya süresinde ödenmeyen borçların tek bir idare tarafından tahsil edilmesine karşın alıştırma da bu sene uygulanmaya başlıyor. Elektronik defter ve evrak uygulamalarına dâhil edilecek mükellef grupları aşamalı olarak artırılacak. Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları revize edilecek.

850 BİN ESNAF YASAYI BEKLİYOR

Yaklaşık 850 bin esnafın kazanç vergisinden muaf tutularak, beyan yükümlülüklerinin kaldırılmasına yönelik hukuki düzenleme de Aralık sonunda Meclis'e sunulacak.

Bu düzenleme basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, akarsu ocağı işleticisi, terzi, tamirciyi kapsıyor.

Aidat Usul Kanunu, gönüllü uyumu özendirme edecek şekilde güncelleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/vergide-zaman-siniri-kalkiyor-haberi-535963