Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre 2011'de Eska adlı prodüksiyon şirketini kuran, meşhur isimlerle bir araya gelerek reklam ve klip çekimleri yapan Ömer Eren Şar, iddiaya göre bilhassa hak camiasındaki kişilerle fotoğraflar çektirip çevresindekileri yargıda sözünün geçebileceğine inandırdı.

HAPİSTEN ÇIKARMA VAADİ

Sanat camiasındaki referansları yoluyla davası ya da soruşturması yer alan kişilerle irtibat kurmaya başlayan Şar'ın, dava dosyalarını çözebileceğini taahhüt ederek yüksek miktarda para aldığı belirlendi. Şar'ın, bir canice davasında sanığın cezasını indirebileceği ama karşılığında 500 bin lira para istediği ortaya çıktı.

Parayı aldıktan sonradan farklı alanlara yönlendirilmiş bahaneler sunan Şar'ın üstteki düzey kişilerle konuştuğunu ve duruma el atacaklarını söylediği belirlendi. Şar'ın para ilişkilerinden hak mensuplarının bilgisi olmadığı belirlendi. Şar'ın bir uyuşturucu davasında ise sanığın alacağı cezayı indirteceği gerekçesiyle 200 bin lira aldığı, bir başka kişiden de cezaevinden dahil etmemek vaadiyle 1 milyon lira aldığı saptandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma zarfında Şar ile birlikte ona takviye ettiği gerekçesiyle aralarında şarkıcı Ufuk Şenel'in de bulunduğu 11 birey gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/vip-dolandirici-omer-eren-sar-yakayi-ele-verdi-haberi-536280