Lafçı Gazetesi'nin haberine göre yaşamımıza SnapChat ile beraber giren ve 24 saat içinde kaybolan paylaşımlar, sosyal medyada oldukça popüler. Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Facebook da bu özelliği her mecrasında kullanıyor.

WhatsApp’ta ise bu kaybolan vaziyet paylaşımlarına ek olarak bir de kaybolan ileti özelliği geliştirildi. Bu özelliğin emeli “Kullanıcıların bakiye kadar bazı konuşmalara takılıp kalmamaları gerektiği” biçiminde açıklandı.

Özellik şöyle çalışıyor:

WhatsApp kullanıcısı 7 günlük vakit içinde uygulamayı açmazsa ileti kayboluyor. Ancak, iletinin ön izlemesi uygulama açılana kadar bildirimlerde gözükmeye devam ediyor.

Bir iletiye alıntı ile yanıt verdiğinizde, ilk ileti alıntılanıyor. 

Kaybolan bir iletiyi alıntılarsanız metin yedi gün sonra sohbette kalabiliyor.

Kaybolan bir ileti, kaybolan iletilere kapalı bir sohbete yönlendirilirse, ileti iletilen sohbetten kaybolmuyor.

Kullanıcı şayet ileti kaybolmadan evvel bir yedekleme yaparsa, kaybolan ileti de yedeklemeye dahil ediliyor. Yedeklemeden geri yüklendiğinde ise kaybolan iletiler siliniyor.

Firma, her iki kullanıcının da özelliği kendileri için aktifleştirebileceğini, grup görüşmelerinde ise idareyicinin bunu hakimiyet edebileceğini onayladı. WhatsApp, “Yedi gün ile başlıyoruz, zira bunun, sohbetlerin pratik anlamda kalıcı olmadığını ve ne hakkında sohbet ettiğinizi unutmamanız için rahatlık sunduğunu düşünüyoruz. Birkaç gün evvel aldığınız alışveriş listesi veya mağaza adresi lüzum dinlediğinizde yanınızda olacak ama lüzum dinlemediğinizde kaybolacak” dedi.

WhatsApp bu yeni özelliğini bu ay kullanıcılara sunacağını da belirtti.

Kaynak: www.sacitaslan.com