Milliyet Gazetesi'nden Paşa Alyurt'un haberine kadar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, WhatsApp "koşul" paylaşımı, sosyal medya hesabı paylaşımı olarak nitelendirildi.

Kesin Olmayan Önay A. hakkında yürütülen soruşturma sonucu düzenlenen iddianamede "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istendi.

WhatsApp uygulamasındaki "şart" paylaşımının, "sosyal medya hesabı" olarak sayıldığı iddianamede, "Şüphelinin, WhatsApp platformu üzerinden durum veya öykü olarak tanımlanan bölüm üzerinden yaptığı ve şüphelinin kişi listesinde yer alan cümbür cemaat göre görülebilen paylaşımlarda bulunduğu saptama edilmiştir. Tahkikat neticesinde şüphelinin, sosyal medya hesabından silahlı terör örgütünün cebir, güç ya da korkutma taşıyan yöntemlerini överek, yasal göstererek paylaşımlarda bulunduğu, bu haliyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" denildi.

Kaymakam adaylığından çıkarılmış

Şüpheli Önay A.’nın göç uzman yardımcısı olarak devir yaptığı sırada kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakam adayı olduğu, fakat o dönem (2018) devlet büyüklerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle, “devlet memurluğuna yakışık almaz paylaşımlarda bulunduğu” açıklama edilerek, kaymakam adaylığının sonlandırıldığı kaydedildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/whatsapp-durumuna-3-yil-hapis-talebi-haberi-542071