Habertürk'ün haberine göre açıklamada, "WhatsApp olarak insanların başvuru üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden yardım almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak namına, mahremiyet politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler asıl şirketimiz Facebook üzerinden tehlikesiz hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler.

Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile data paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla ya da aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay baştan başa kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine vakit tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz."
denildi.

Şirket, son güncelleme ve yapılan güncellemenin kullanıcılar için ne kavrama geldiğiyle ilgili WhatsApp Yöneticisi Will Cathcart’ın açıklamalarıyla bir soru yanıt listesi de hazırladı.

WhatsApp'ın sık sık sorulan sorular ve yanıtları şöyle:

- Bu güncelleme WhatsApp’ın Facebook ile olan ilişkisini nasıl etkiliyor?

Bu güncelleme, WhatsApp'ın Facebook ile data paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla ya da aileleriyle özel olarak kurduğu iletişimi etkilemiyor.

WhatsApp olarak insanların gizliliğini korumaya büyük yük veriyor ve mahremiyet politikalarını kullanıcılarımız ile paylaşıyoruz. Bir ay baştan başa yeni politikayı gözden geçirmeleri için vakit tanımak adına kullanıcılarımızla WhatsApp üzerinden bu şansın dönmesi hakkında ilk elden iletişim kuruyoruz.

- Facebook’un bu güncelleme ile WhatsApp mesajlarına erişimi olacak mı?

WhatsApp üzerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle yaptığınız görüşmeler ve mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleme ile korunur.

Uçtan uca şifreleme, yolladığınız fotoğrafın, ses kaydının, videonun veya mesajın yalnızca sizin tarafınızdan ve konuştuğunuz birey kadar okunduğunu/dinlendiğini garanti eder.
Üçüncü şahıslar, WhatsApp ya da Facebook bile, bu içerikleri göremez.

Bunun sebebi, uçtan uca şifreleme bir uçtan bir uca mesajlarınızın bir kilitle güvence altına alınmasıdır ve yalnızca herif ve siz bu kilidi açıp okuma yetisine sahipsinizdir.

- Bu güncelleme Türkiye’deki kullanıcılar için ne anlayış geliyor?

Tüm kullanıcılar için olduğu gibi, Türkiye’deki kullanıcılar da yukarıda da kayıtlı aynı mahremiyet, uçtan uca şifreleme ve güvenlik özellikleriyle korunmaya devam ediyor.

- WhatsApp’ın bu güncellemedeki amacı nedir?

Çoğu insan WhatsApp'ı arkadaşlarıyla ve ailesiyle laflamak için kullanırken, giderek daha artı insan WhatsApp aracılığıyla işletmelere de ulaşıyor.

Şeffaflığı daha da çoğaltmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardım etmek namına gizlilik politikamızı güncelliyoruz.
Bu sayede, işletmeler başlıca şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler.
Bununla birlikte, WhatsApp üzerinden işletmelerle mesajlaşmayı ya da irtibat kurmayı tercih etmeyen kişiler bu değişiklikten etkilenmeyecek.

- 8 Şubat’ta ne olacak?

Güncelleme, WhatsApp'ın Facebook ile bilgi paylaşımını değiştirmiyor ve insanların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak kurduğu iletişimi etkilemiyor.

WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların, yeni hizmet şartlarını 8 Şubat'a kadar kabul etmeleri gerekiyor.

WhatsApp’ı kullanmaya sürdürmek isteyen bütün kullanıcıların güncel hizmet koşullarını onaylayarak kullanımlarına devam etmeleri mümkün olacaktır.

İSTİKAMET SIGNAL

Çelişkili açıklamalarla güveni sarsılan WhatsApp kullanıcıları telefonlarına Signal'i yüklemeye devam ediyor...

Kaynak: www.sacitaslan.com