YENİ MUTANTLAR


Süper kahramanlardan oluşan X-Men evreni, hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Amerikalı film yapımcısı Josh Boone'un yönetmen koltuğunda oturduğu New Mutants, aksiyon ve macera dolu bir film. Özellikle süper kahraman filmlerinden hoşlananların beğenerek izleyeceği türde bir yapım. Başrollerinde; son dönemde yıldızı parlayan Amerikalı oyuncu Anya Taylor-Joy ve Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Arya Stark rolüyle hafızalara kazınan oyuncu Maisie Williams yer alıyor. Bilim kurgu, fantastik ve korku türündeki New Mutants; güçlerini ve yeteneklerini keşfetme aşamasında olan bir grup genç mutantın, özel bir rehabilitasyon merkezinde yaşadıklarını konu alıyor.




FİLMİN KONUSU

Özel güçlere sahip olduklarını travmatik ve psikolojik olaylarla zor yoldan da olsa keşfeden bir grup genç mutant, bulundukları rehabilitasyon merkezinin aslında sandıklarından farklı bir amaç taşıdığını keşfediyorlar.

Senaryosunu Josh Boone ve Knate Lee'nin yazdığı filmin oyuncuları arasında; Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt ve Henry Zaga yer alıyor.




KAMERA ARKASI

-Filmin bütçesi 67 milyon dolar.

- Yönetmen Josh Boone, New Mutan filminin bir üçlemenin ilk bölümü olmasını istedi. İkinci filmin uzaylı mutant Warlock'u içeren bir uzaylı istilası yapımı olmasını ve son olarak üçüncü bölümün ise orjinal X-Men serisine dayanan doğaüstü ve kıyamet türlerinden oluşan bir korku filmi olmasını amaçladı.

-Filmin büyük çoğunluğu, Massachusetts'teki (eyaletin ilk akıl hastanesi olan) Medfield Eyalet Hastanesi'nde çekildi.

- Illyana karakteri film boyunca yanında bir ejderha oyuncağı taşıyor. Bu, X-Men'e evrenine ait bir evcil ejderha olan Lockheed'e karşı bir saygı duruşudur.



MACERA BAŞLIYOR

Üçlemenin ilk halkası olan New Mutants, (bütçesine göre) güçlü özel efektleri ve X-Men evrenini güzel yansıtan görsel atmosfere sahip güzel bir yapım. Her ne kadar New Mutants, X-Men filmlerinin aksiyon olarak biraz gerisinde kalsa da, macera ve fantastik dolu süper kahraman filmlerinden hoşlananların ilgiyle izleyeceği bir film. Elbette büyük beklentiye girmemek kaydıyla.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Kaynak: www.sacitaslan.com