Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Türkiye haftalardır yağışlı havanın etkisi altında. Kurak ayların gerisinde yağışlar baştan sona barajlar geçen senelerin doluluk oranlarını aşarken toprak çoğu şehirde suya doydu. Meteoroloji’nin tahminlerine kadar yağışlar bir zaman daha etkisini sürdürecek.

SAĞANAK YER YER KUVVETLENECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü göre yapılan son değerlendirmelere kadar: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bitlis, Muş, Bingöl, Gaziantep, Kilis çevreleri ve Mardin’in doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege, Akdeniz ile iç kesimlerde yer yer gök şamatalı sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar biçiminde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yagisli-hava-yurdu-terk-etmiyor-haberi-530703