Türkiye Gazetesi'nin haberine tarafından Orman Genel Müdürlüğünün talebiyle, orman yangınlarıyla mücadelede devir alacak hava filosu için satın alma, kiralama ve modernizasyonu kapsayan tüm süreci SSB üstlenecek.

SSB, bu kapsamda, geçtiğimiz ay, yangın söndürme uçağı kiralama ihale açmıştı. Başkanlığın web sitesinden, orman yangınlarıyla havadan çaba için 6 bambaşka ihale ilanı yayınlarken, bu ilanlarda toplam 20 uçak ve 55 helikopterin 3 sene için kiralanacağı belirtilmişti. SSB göre duyurulan 6 kiralama ihalesi kapsamında tedarik edilecek ihtiyaçlar şöyle:

En Düşük 8 ton tank kapasiteli 5 tane büyük tanker uçak, 2-4 ton tank kapasiteli 10 tane ufak tanker uçak, Minimum 5 ton tank kapasiteli 5 amfibik uçak, 2,5-5 ton su atabilen gece manzara helikopteri, 8 ton ve üstünde su atabilen ağır sınıf helikopterler ve 2,5-5 ton su atabilen hafif derslik helikopter. 3 bambaşka ihale dahilinde ihaleler için teklife çağrı dosyaları 10 Ocak'a kadar temin edilebilecek.

öte taraftan, yangın söndürme çalışmalarında kullanılacak helikopterler için de 3 öbür ihaleye çıkıldı. Bu ihaleler için teklife çağrı dosyası alma süresi 31 Aralık 2021'de doldu. SSB'nin duyurduğu yangın söndürme uçağı ihalesinde en az 5 bin litre şartı konulurken, elindeki uçakların 4 bin 900 litre kapasiteli olması sebebiyle Türk Hava Kurumunun ihaleye katılamayacağı belirtildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yanginlar-icin-hava-filosu-kurulacak-haberi-543342