Sabahtan Gazetesi'nden Istek Yaman Demir'in haberine göre Şeker, kan basıncı gibi kronik rahatsızlıkları yer alan Ayşe S., geçen ekim ayında ateş, kusma, titreme gibi şikayetlerle özel bir hastaneye başvurdu. Covid-19 salgını yaşanırken, virüsün gösterdiği benzerliklerle benzer şikâyetleri içeren ihtiyar kadına yapılan testlerde, ailesine virüsü taşımadığı söylendi.

Ayşe S., kendisiyle ilgili teşhis çalışmaları sürerken 4 gün sonradan yoğun bakıma kaldırıldı, peşinde entübe edildi. 20 günlük engebeli savaşı kazanınca taburcu edilen kadına sözde, jurnal kullandığı ilaçlar dışarıya uyku ilacı ve rahatlatıcı ilaçlar yazıldı. Oksijen makinesine yan şekilde yaşamaya başlayan kadının, solunum yetmezliği devam ederken anksiyete bozukluğu oluştu. Doktorlar, sözde 'Hastalığın psikolojik' dedi.

Anksiyete bozukluğu artarak süren Ayşe S., durumu kötüleşince hastaneye gitti. Gırtlağında, entübeden dolayı daralma olduğu belirtilerek ameliyat olmalısın' denildi, bayan kabul etti. Ameliyat sonrası pandemi sebebiyle taburcu edilen kadında var olan sıkıntılar tekrar baş gösterdi. İddiaya göre ameliyat sonrası adi belirtiler olduğu söylenerek, aile oyalandı.

Annesinin psikolojik rahatsızlığının artmasının ardından psikiyatrik ilaçların da dozu artarken, kronik hasta kadında var olan bozukluk düzelmedi. Hastalıkları nedeniyle evde bakıma yoksul ülkü gelen Ayşe S., kızının gözü önünde yattığı yataktan meyve topladığını, etrafındaki nesneleri yemeğe benzettiğini söyleyerek, vücudundaki organları yemeye başladı.

Gece vakti gelen ataklar sebebiyle hastaneye götürülen Ayşe S. girdiği koma sonrası öldü.

Kızı, COVİD-19 virüsü taşıdığı kesinleşen annesine hatalı çare uygulayarak, psikolojik bunalıma ittiğini ve patavatsız ameliyatlar nedeniyle annesinin ölümüne niçin oldukları iddiasıyla hastane ve doktorlardan davacı oldu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yanlis-tedaviyle-akli-dengesini-kaybetti-parmaklarini-yemeye-basladi-haberi-538722