Yargıtay 3. Suç Oluşturan Dairesi, “Boydak Holding” hakkında kararını verdi.

Daire, Kayseri 2. Ağır Cinayet Mahkemesi’nin 12 Temmuz 2018’deki hükmüne ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna kadar, eski Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak’a “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan bahşedilen 18 sene, holdingin eski yöneticileri Mustafa, Bekir, Erol ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ’a “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan verilen 7 yıl 6’şar ay, holdingin eski idare heyeti başkanı Hacı Boydak‘a benzer suçtan verilen 11 sene 10 ay 15 gün, eski holding yöneticisi Şükrü Boydak’a da yeniden aynı suçtan bahşedilen 10 sene hapis cezalarının onanması kararlaştırıldı.

Dairenin kararında, sanıklar hakkındaki suçlama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, hükme başlıca alınan delillerin hukuka uygun şekilde elde edildiği ve sanıkların eylemlerinin dürüst olarak nitelendirildiği bildirildi.

Daire, temiz kalpli üçüncü şahısların hakları saklı kalmak kaydıyla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen 35 şirkete ilişkin sanıklara ait olan hisselerin müsaderesine karar verilmesi kararını da onadı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/yargitay-boydak-holding-yoneticilerine-fetoden-verilen-mahkumiyetleri-onadi.html