Yaz dizilerinin reyting rakamları, yazın dizi çekmeye gerek var mı sorusunu gündeme getirdi!

TelevizyonGazetesi.com / Detay –TV kanalları her sene daha yaz gelmeden yeni dizi hazırlıklarına başlıyor. İlkbaharda tanıtımları yapılmaya başlanan yaz dizileri Haziran ayından itibaren izleyici ile buluşuyor. Daha çok romantik komedi tütünde çekilen yaz dizileri reyting oranları yüksek gelirse eğer yeni sezonda da kendine yer bulabiliyor.

Ancak bu yaz sıra dışı bir koşul yaşanıyor. 2022 yılının yaz  dizileri reytinglerde çok fena puanlar alıyor. Eğlenceli hikayeleri ve sinyâl oyuncu kadrolarına karşın yeni diziler çok düşük reyting puanlarıyla dikkat çekiyor.

İlk defa bu yaz sezonunda böyle bir koşul yaşanıyor. Reytingler pek düşük fakat bu koşul özellikle TV eleştirmenlerinin de dikkatinden kaçmıyor. Sina Koloğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu konuya değinerek ‘Yazın dizi çekmeye lüzum var mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

Yaz dizilerinin reyting rakamları, yazın dizi çekmeye gerek var mı sorusunu gündeme getirdi! 6

Yaz dizilerinin reyting oranı yüzde beş bile değil diyen Koloğlu, “Yazı yarıladık ‘dizilerdeki son şart bu sezon için bir düşünce veriyor artık. Yüzde 5’i bulan bir tek dizi var. Tozluyaka. Total izleyicide bunu yakaladı. AB’de yüzde 3,5 üstü. AB grubu bu yaz dizilerine yüz vermedi diyebiliriz.

Yüzde 3 üzeri diziler Senden Daha Hoş ve Duy Beni. Bunlar total izleyicide. AB’de bu oranı yakalayan ‘Senden Daha Hoş’ yalnızca. Diğerleri yüzde 2 ve azıcık üstü ile yüzde 1 ve birazcık üstü arasında dolanıyor” şeklindeki çıkışıyla uyarı çekti.

Hafta içi tekrarları yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisinin daha pozitif reyting aldığına da aksan yapan Koloğlu, “Yani dizi çekmeye lüzum var mı, sorusuna bir cevap gibi” dedi.

Her yaz olduğu gibi bu yaz sezonunda da her tarafta bölümleriyle ekrana gelen Aşk-ı Memnu, reytinglerde başta ekrana gelen yeni dizilerin yapamadığını yapıyor. Unutulmaz dizi bu sezon ekrana gelmeye başlayan bir takım dizilerden daha yüksek reyting almayı başarıyor.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/yaz-dizilerinin-reyting-rakamlari-yazin-dizi-cekmeye-gerek-var-mi-sorusunu-gundeme-getirdi/1331835