Sözcü Gazetesi'nden Nuray Tarhan'ın haberine göre 2001 yılından bu yandan her sene eylül ayında, son olarak da 2019 Kasım'da yayınlanan “vergi rekortmenleri listesi”nden hâlâ ses seda değil. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, 2000 yılında 14 olan adını açıklama yapmak istemeyen birey sayısının 2018'de 57'ye çıktığına dikkat çekerek, “Define ve Maliye Bakanlığı da ‘Madem isminizi açıklamıyorsunuz, biz de listeyi açıklamıyoruz' dedi galiba” dedi. Ülkenin gerçek vergi rekortmenlerinin 83 milyon vatandaş olduğunu vurgulayan Bingöl, şunları söyledi:

İŞÇİ PATRONDAN ÇOK ÖDÜYOR

“Bu yıl her 100 liralık verginin 52 lirasını KDV ve ÖTV oluşturuyor. Yine işçi ve memur patrondan fazla ücret verecek. Doğalgaza ÖTV'yi düşündüğümde, elektrikte 4 farklı vergiyi hatırladığımda, bir paket sigaranın 17 dalının aidat olduğunu, 45 liralık 70'lik rakının 130 lira vergi ile 175 liraya satıldığını anımsadığımda, otodan yüzde 220'ye dek ÖTV alındığını gördüğümde hakiki vergi rekortmenlerinin kim olduğu açıkça ortaya çıkıyor.”

FAALİYET RAPORU DA YOK

Vergi uzmanı ve Sözcü Gazetesi yazarı Dr. Nedim Türkmen de, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın listeyi yayınlamamasının Türk aidat sisteminin biçare halinin alenileşmesini artık istememesi şeklinde yorumlanabileceğini söyledi. Türkmen, “Bakanlığa emrindeki birçok kurum, bitmiş yılı izleyen şubat ayı ardına kadar yayımladıkları ‘etkinlik raporlarını' da bundan böyle yayımlamıyor. Millet kurumlarında şeffaflığın yerini gizleme aldı” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com