Milliyet Gazetesi'nden Gülden Çoktan'ın haberine göre kentin en manâlı tarihsel yapılarından olan ve bunalım tehlikesi ile karşısında karşıya olduğu belirtilen Yerebatan Sarnıcı için İBB’nin hazırladığı gergi kuvvetlendirme projesinin onaylandığı öğrenildi. İBB yetkililerinin hazırladığı statik kuvvetlendirme projesi Koruma Kurulu’na sunulmuş ve 9 Aralık’ta yer görme kararı çıkmıştı.

15 Aralık’ta ise komite, bütün projelerin yeni bir bilimsel heyet görüşüyle sunulmasına karar vermişti. Bu karar tepki bildiren İBB Genel Sekreteri Mahir Polat, önceki gün gerçekleşen Koruma Kurulu toplantısında projenin şifahen onaylandığı yönünde bilgi aldıklarını belirterek yazılmış kararın ellerine ulaşmasıyla çalışmalara başlanacağını söyledi.

Projenin 66 gündür onaylanmasını beklediklerini söyleyen Polat, olumlu bir kararın çıkacak olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Polat, “Kurulda bizim temsilcimiz var. Bu temsilci yoluyla biz içerdeki tartışmaları öğreniyoruz. İçeriye manzara bildiriyoruz. Bu konunun tartışma edilip onaylandığı yönünde bir görünüm oluştuğunu öğrendik. Karar imzalanana değin kurul kararını göremiyoruz. Dolayısıyla biz şifahen onaylanacağını öğrenmiş olduk. Henüz karar elimize geçmedi. Devlete Ait yazı elimize geçer geçmez uygulamaya başlayacağız.” diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com