Yeşim Salkım ilk kez hayatının kitap ve film olacağını açıklayarak çarpıcı ifadelerde bulundu:

"BÜTÜN HAYALLERİ HAKIKI OLMUŞ BİR KADINIM"

"7, 8 Yaşında hayallerim vardı. Edebiyat öğretmeni elde etmek istiyordum. Hiç bir vakit şarkı anlatmak yoktu hayalimde. Babamın dili Fransızca olunca zorla Fransızca konuşturttu. Ağladığımı bilirim. Hayallerimi gerçekleştirebildim mi evet. Ben bütün hayalleri gerçek olmuş bir kadınım. Hemen kitap yazıyorum. Film olmasını istiyorum. Öfkemi sunuş şeklim masal gibi olmalı. Kitabım da masal gibi olacak. Seyrettiklerinde hayallerimi nasıl gerçekleştirdiklerini görecekler. Kitabımın filmini de sürüklemek istiyorum. 

"ÖFKELİ DEĞİLİM! CİDDİ BİR KADINIM!"

Fiilen şahlanmış değilim. İnsanların kendi dünyasından baktığı öfkeli varsa beni şahlanmış görürler. Samimiyeti laubalilikle karıştıran insanlar var. Bizler ciddiyeti koruduğumuz sürece çocuklarımıza da gerçekleri düzgüne anlatırız. Samimiyetin de bir dozu vardır. Ben o kadar gördüm. Ben ciddi bir kadınım. Coşmuş değilim, ses çıkaran kadınım. Alışmışız ses çıkarmamaya. 

İnsanlar duygularını sakladıkları ve bastırdıkları zaman toplumda canice ve tacavüzler işlenir. Ben insanın şöyle bir varlık olduğuna inanıyorum. Bulunduğu ortama tarafından adapte olan.. Ben sanatkâr, aktivist babayla biralara olduğum için çocukluğumda da böyleydim, gençliğimde de böyleydim her zaman böyle olacağım. 

"EN KISA EVLİLİĞİM 5 YIL SÜRDÜ. BEN İMZALARA İNANMIYORUM!"

En kısa evliliğim 5 sene sürdü. Evliliklerimde katiyen kendimi başarısız hissetmedim. Ben çok iyiydim rakip yüzünden böyle oldu değil. Yaptığımız ve yaşadığımız her şeyden kendimiz sorumluyuz. Ben imzalara çok inanmıyorum. Bunun toplumsal bir baskı olduğuna inanıyorum. Avrupa'da ya da Amerikada dünyaya gelseydim ben evlenmezdim. Ben zorlama altına insanların gelebildiğine inanmıyorum. Ne bayan ne erkek. Izdivaç denilen kurum bazı ülkelerde zorlama getiriyor. Bayan ve erkeğin iki taraflı hayatlarının dışında kendilerine ait hayatları da vardır. 

"YENİDEN BAŞLASIN KLİBİ BAŞIMI YAKTI!"

'Yeniden Başlasın' şarkısının klibini Deniz Akel çekti. Hakan Uzan klibi izledi ve beni keşfetti. Başımı yakan klip oldu. Albüm çıktı 3 milyon sattı. Bu klibi çektiğinde benim görünüp; görülüp 'Alacağım' dediği klip Her Tarafta Başlasın'dır..."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yesim-salkimin-yasami-kitap-ve-film-oluyor-haberi-528662