Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine tarafından İstanbul Üsküdar'da 24 Haziran 2021 tarihinde, Yiğit Marcus Aral'ın eski sevgilisi Miss Turkey 2018 birincisi Şevval Şahin ile yemek yiyen iş insanı Kerem Kamışlı'yı denize attığı olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kadar hazırlanan iddianamede, Üsküdar'da bir restoranda Kerem Kamışlı ile Şevval Şahin'in yemek yemek yedikleri belirtildi. İddianamede, Kamışlı ve Şahin'in yemek yediği sırada Yiğit Marcus Aral’ın Kamışlı ve Şahin'in masasına geldiği ve konuşmaya başladıkları anlatıldı.

Yiğit Marcus Aral’ın Kerem Kamışlı'ya “Sen nasıl bizim aramıza girersin, yarım kalmış ilişkiye müdahale edersin, seni bulurum, peşini bırakmam, seni bitiririm” diyerek tehdit ettiği aktarıldı. Kamışlı'nın ise Aral'a bu sözlerin tehdit niteliğinde olduğunu, devam ederse hakkında kabahat duyurusunda bulunacağını söylediği belirtildi.

Kerem Kamışlı'nın lokanta görevlilerinden Aral'ı masasından kaldırmasını istediği, bu sırada şüphelinin Kamışlı'ya küfür ettiği ve oturduğu sandalyeyi Kamışlı ile beraber denize ittiği anlatıldı.

Aral’ın Kamışlı'yı denize ittiği yerle ile ilgili durum yeri inceleme ekibi kadar yapılan ayrıntılı analiz raporunda Kamışlı'nın denize düştüğü yerin deniz tabanı ile iskele bölümü arasında 345 cm boy bulunduğu belirtildi.

‘YÜZME BİLMEYENİN BOĞULMA İHTİMALİ BULUNUYOR’

Düşülen yer ya da çevresinde herhangi bir yerde tutulacak veya basılacak zemin bulunmadığı, yüzme bilmeyen bir şahsın boğulma ihtimalinin bulunduğu tespit edildiği aktarıldı.

TANIKLAR DENİZİN DERİN VE AKINTILI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

İddianamede, tanıkların da beyanlarında durum uygun denizin derin ve akıntılı olduğu belirttiğine yer verildi.

Savcılık, Yiğit Marcus Aral'ın Kerem Kamışlı'yı İstanbul Boğazı kıyısında derin ve akıntılı bir yerde boğulma tehlikesi olduğu halde denize atmak suretiyle mümkün kast ile öldürmeye teşebbüs ettiğini belirtti.

DENİZE ATTIKTAN SONRADAN VİDEO ÇEKTİ

 

İddianamede, Aral'ın Kamışlı'yı denize attıktan sonradan, görevlilerin müştekiye denizden çıkması için yardım etmeye çalıştıkları sırada Kamışlı'nın videosunu çektiği ve sonradan bu videoları basına vererek, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği de kaydedildi.

34 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık, Yiğit Marcus Aral'ın “olası kast ile adam öldürmeye teşebbüs”, “tehdit”, “özel hayata ilişkin görüntüleri ve sesleri ifşa etmek” ve “hakaret” suçlarından toplamda 22 sene 9 aydan 34 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istek etti.

100 METREDEN ARTI YAKLAŞMAMA KARARI VERİLMİŞTİ

ÖTE YANDAN soruşturma kapsamında Yiğit Marcus Aral'ın, Şahin ve Kamışlı'nın ikametlerine 100 metreden arti yaklaşmamasına karar verilmişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yigit-marcus-arala-oldurmeye-tesebbusten-hapis-istemi-haberi-536201