Yaşı 50 civarında olanlar eminim gayet iyi hatırlar, Dallas modası vardı.

Güya “pembe” diziydi lakin, tutku, ihanet, intikam, yalan, iftira, her türlü alavere dalavere yaşanıyordu, yayınlandığı akşamlar sokağa çıkma yasağı gibi olurdu, herkes ekrana yapışırdı.

Ailenin büyük oğlu Ceyar, kötü niyet kavramının vücut bulmuş haliydi, hayatı entrikaydı, yalnızca petrol piyasasındaki rakiplerini mahvetmekle kalmıyor, sinsi sinsi sırıtarak babasını bile hortumluyordu.

Salgın gibi yayıldı.

Memlekette nerdeyse tüm tabelalar değişti, Dallas kafe, Dallas kuaför, Dallas market peydah oldu, Dallas eczanesi bile vardı.

Herkes birbirine “Baber lan Ceyar” diye sesleniyordu. Ceyar'ın Bobby adında kardeşi vardı, beyefendi çocuktu, hiç kimse Bobby almak istemiyordu, cümbür cemaat Ceyar'ın ne yapacağını merak ediyordu.

Mükremin Çıtır… Bir baltaya sap olamamış, işsiz cılız, elde tespih, yumurta topuk serseriydi, izlenme rekoru kırıyordu.

Gelin-kayınvalide yarışması yaptılar, sayın ahalimiz yuva kurmaları için o kadar düzgün adayları seçti ancak, damat uyuşturucu komasından öldü!

böylece şarkı yarışması yapıldı, en fazla kim sevildi?

Cinayetten sabıkası olan, esrarla yakalanan Bayhan!

Jüri üyesi Deniz Seki ayaklanma etmişti, “Nasıl olur da cinayetten sabıkalı biri ayakta alkışlanır” demişti, bilahare, Deniz Seki kokainden içeri girdi.

Polat Alemdar, ailemizin derin devleti… Tetikçisi Memati'yle beraber üniversitede konferans verdiler, salon inim inim inledi, Türkiye sizinle kibir duyuyor diye tezahürat yaptılar, dakikalarca ayakta alkışladılar.

Çukur dizisinde mevzunun ne olduğunu tamamiyle anlamadım lakin, her bölümde asgari 25 dakika ateş ediliyor, orası hoş… İki ay seyretme, iki ay daha sonra seyret, bıraktığın yerden çatışmaya devam edebiliyorsun.

Recep İvedik.

Tüm zamanların gişe rekoru bu insancıl zontaya ait.

Organize İşler filmini izlemeye doyamadık, Yılmaz Erdoğan sevimli hilekarn, Kıvanç Tatlıtuğ namuslu hapçı külhanbeyi, Cem Yılmaz iyiliksever mafya babası, geriye kalanlar oto hırsızıydı.

Hıçkırıklarla dolu buruk aşk hikayesi, romatizm fırtınası ayaklarıyla, her kıstırdığını düpedüz yatağa atmıyor muydu Issız Adam?

Aşk-ı Memnu…

1899'da Servet-i Fünun dergisinde yayınlandı, fazla okundu.

1901'de kitap olarak basıldı, çok satıldı.

1975'te TRT'de dizisi yapıldı, fazla izlendi.

2008'de Kanal D'de dizisi yapıldı, fazla izlendi.

Behlül yüz yıldır yengesi Bihter'i düdüklüyor…

2050'de yine dizi yap, yine fazla izlenir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yilmaz-ozdil-yazdi-behlul-yuz-yildir-yengesi-bihteri-dudukluyor-haberi-532990