Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine tarafından coronavirüs salgınında yoğun bakımlarda doluluk az kalsın yüzde 100'e ulaştı. Hastalar için yatak bulunamazken, Genel Sağlık Durumu-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, iktidara yakın kişilere yoğun bakımlarda hasta yatakları için torpil yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Bu iddiaları Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca'ya soran Zekiye Bacaksız şunları söyledi: “Dürüst olmadığına inanmak istediğimiz ama birden fazla kaynaktan aldığımız duyumlara göre; öyle fazla hastanede, siyasi iktidar yandaşı nüfuz sahibi şahısların yoğun bakımda kendi hastaları için öncelik istedikleri açıklama edilmektedir. Siyasi iktidarın atadığı liyakatsiz bir takım yöneticilerinin, yoğun bakımda boşalan yoğun bakım yatağına ilk önce ‘torpilli' hastanın yatırılması talimatı verdiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu şahane iddialar dürüst ise ‘torpilli' bir hasta için yoğun bakımda öncelik istenmesi hangi bilimsel çare, hangi ahlak, hangi vicdanla açıklanabilir? Idareli nedenlerle gerekli tedbirleri almaya korkanlar, yandaşını kayırarak bedelini yine sade vatandaşa ödetmektedir. Sağlık hizmetinin nüfuz sahibi kişiler için önceliklendirilmesi anayasal bir suçtur.”

“ASLI OLMAYAN BİR DUYUM”

Sağlık Bakanlığı’ndan konuyla yapılan açıklamada ise “Pandemiye karşı sahada ve hastanelerde canlarını ortaya koyarak uğraş eden, fedakarca savaşan afiyet çalışanlarına bu şekilde bir ithamda bulunulması üzücüdür. Bir hastanın yoğun bakıma alınma kriterleri belirlenmiş olduğu gibi, hangi durumdaki hastanın önceliğe sahip olduğu da tıbbi kriterlerle belirlenmektedir. Sıhhat çalışanlarımızın bu kriterlere hassasiyetle uyduğundan kimse tereddüd etmemelidir. İddia sahibinin ‘Bu talepleri yerine getiren yöneticiler’ diyerek aslı olmayan bir duyum üzerine suçladığı kişiler de afiyet çalışanıdır Hiçbir sıhhat çalışanımız, hastaları arasında ayırıma gitmeyeceği gibi, böyle bir tavra Bakanlığımızın da hoşgörü göstermeyeceği açıktır. Sağlık Durumu çalışanlarının haklarını savunmak amacıyla kurulmuş olan bir sendika temsilcisine atfedilen sözlerinin asılsız bir habere konu edinmesi şanssızlık olmuştur.” denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com