Sevilen bir dansçı ve oyuncu olan Yonca Evcimik, 52 yaşında olmasına rağmen hala çok genç ve sıkı bir vücudu olduğunu söyledi.
Magazin gündeminde olmayı sevmeyen ve işiyle anılmak istediğini belirten Yonca Evcimik şunları ekledi:

Evcimik, “52 yaşındayım, hiç estetik yok diyemem evet küçük dokunuşlar var. Ama vücudumda hiç estetik yok. Bu yaşta bu görüntümü tamamen spor yapmama ve düzenli beslenmeme borçluyum. Yaşa değil taşa bakın, hala taş gibiyim” dedi.

Hande Yener'le şarkı yüzünden mahkemelik olan Evcimik, kendisine dava sürecinin gidişatı sorulunca soruyu duymamazlıktan gelerek, yeni single albümünü nasıl yaptığını anlattı. Evcimik, konuşmasının devamında " bazı şeyler konuşmaya değmez, herkes herkesi ve herşeyi biliyor." dedi.

Serkan Çayoğlu, Hande Doğandemir, Zafer Algöz’ün yer aldığı "Hayatımın Aşkı" dizisinde ailenin teyzesi çılgın Pop Star’ı canlandıran Yoncimik, uzun zamandır güzel bir proje olmadığı için ekranlarda olmadığını, ancak bu dizide tamamen kendisini canlandırdığı için heyecanlı olduğunu ve dizi teklifini bu yüzden kabul ettiğini belirtti.

Geçmişte yaşadığı hiçbir ilişkisini hata olarak görmediğini belirten Evcimik, "Kalbi güzel insanla birlikte olurum. herhangi bir kriterim yok. Ama önceliklerim artık çok değişti. Bu yüzden bir ilişki beni eskisi kadar heyecanladırmaz. Aşkın hayatımın önüne geçmesine izin vermem artık" ifadelerini kullandı.

"52 Yaşındayım ama hiç çocuk yapmamamın pişmanlığını yaşamadım. Bence en güzel çocuk arkadaşlarımın çocuğu.Zaten ben çocukları çocuk gibi değil, birey olarak görüyorum. Ve onlarda beni bu yüzden çok seviyor. Onların bana olan bu yoğun sevgisi benim hasretimi doyuruyor".