MedyaRadar'ın haberine kadar sosyal içerik üreticileri (Youtuber) ve mobil cihazlar için başvuru formu üreticilerinin kazançlarının katma değerinde vergisinden (KDV) istisnası 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren başlayacak.

KDV genel başvuru tebliğinde değişim yapan tebliğ, Devlete Ait Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna kadar, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren, internet ortamındaki sosyal medya sağlayıcıları üzerinden metin, görünüm, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için kullanım geliştirenlerin elektronik kullanım paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri gelir vergisi kanunu dahilinde vergilendirilen kazançlara konu teslim ve hizmetler üzerinden KDV hesaplanmayacak.

YENİLENMİŞ CEP TELEFONU TESLİMİNDE KAPSAM

Benzer tebliğle, onarılmış cep telefonlarının tesliminde yüzde 1 kesik KDV uygulanmasının kapsamına tarafsızlık getirildi.

Kullanılmış cep telefonları, yenileme ve sertifikalandırma işlemi ardından yalnızca tanımlı onarım merkezleri ve bu merkezlerin yetkilendirdiği yetkili satıcılar tarafından kesik oran uygulanarak teslim edilebilecek.

Fakat, tazelenmiş olsa dahi yenileme merkezi veya yetkili satıcı niteliğini haiz bulunmayanlar tarafından yapılan kullanılmış cep telefonu teslimleri ile bu niteliği haiz bulunmakla birlikte mevzuat dahilinde yenilemeye alt tutulmamış cep telefonu teslimlerinde kesilmiş oran uygulanmayacak. 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/youtuber-ve-mobil-uygulama-gelistiricilere-kdv-istisnasi-getirildi-haberi-542674