MedyaRadar'ın haberine göre Savunma Sanayi Başkanlığı'ndaki kritik projelerin ihale bilgilerini yabancı firmalara sızdıran ve hakkında 35 yıla dek hapis istemiyle dava açılan eski proje müdürü Yusuf Hakan Özbilgin'in, Mustafa Sırrı Akın ve Emre Özlük'ün istekleri doğrultusunda kendilerine bilgi verdiği değerlendirilmesi yapıldı.

Yusuf Hakan Özbilgin'in, tatil karşılığında Savunma Sanayii'ndeki ihale bilgilerini tanıdık olmayan şirkete aktardığı belirlendi.

"UZAK DOĞU'YA GİTMEK İSTİYOR DESEYDİN"

Tape tescil tutanaklarının girdiği dosyada Özbilgin'in, Akın'ın şirketi lehine Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki işlere müdahil olduğundan ve işlerini peşine düşüp takip ettiğinden dolayı karşılığında da bedensel avantaj karşılamak için 'Uzak Doğu'ya gitmek istiyor deseydin" şeklinde konuşmalar yaptığı kaydedildi.

MADDİ FAYDA KONUŞMALARI

Akın'ın masraflarını yerine getirmek üzere kendisini gezi amaçlı yurtdışına göndermesini Emre Özlük'ten istek ettiği, kahvaltı, yemek yemek ve alkol gibi isteklerde bulunarak Özbilgin'in kendisine fiziki üstünlük tedarik ettiği değerlendirilmesi yapıldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yusuf-hakan-ozbilgin-turkiyenin-milli-projelerini-tatil-karsiliginda-satmis-haberi-538994