Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine kadar Zeynep Çiller avukatı Nezihe Hıdıroğlu yoluyla eşi Mert Çiller, Tansu Çiller ile raporu hazırlayan Prof. Dr. Bedirhan Üstün ve  Dr. Tuba Mutluer’i yargılanmaları için savcılığa şikayet etti. 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Sahtecilik Bürosuna bahşedilen şikayet dilekçesinde, şu iddialarda bulunuldu:

ÇOCUKLARIN VELAYETİ İÇİN KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Dilekçede Zeynep Çiller'in eşi Mert Çiller karşı zina, böylece fena muamele ve onur kırıcı davranış, ağır fiziksel kuvvet ve şiddetli geçimsizlik sebeplerine dayalı olarak İstanbul 2. Aile Mahkemesi'nde çocukların velayet hakkı talepli boşanma davası açtığı, Mert Çiller'in de karşı boşanma davası açarak karşısında velayet başvurusunda bulunduğu belirtildi.

KARALAMA OPERASYONU

Aile mahkemesinin sosyal tahlil raporu değerlenme görüşü doğrultusunda karşılıklı çocukların geçici velayet hakkı müvekkil Zeynep Çiller'e verdiğinin belirtildiği dilekçede, Mert Çiller ve ailesi tarafından çocukların zorlama altına alınarak anneleri hakkında olumsuz kavrama yaratmak için karalama operasyonuna başlatıldığı ileri sürüldü.

ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA

Çocukların velayetini alabilmek için Mert Çiller'in sahte ve çevrili, hukuka aykırı yöntemlerle hazırlandığı iddia edilen raporların boşanma dosyasına sunulduğunun yer aldığı şikayet dilekçesinde, çocukların Çiller Ailesi'nin baskısı aşağı olduğu ve psikolojilerinin bunu kaldırmadığı anlatıldı.

DÜZMECE RAPOR İDDİASI

Dilekçede Mert Çiller ve Tansu Çiller'in özel bir hastanede çalışan Prof. Dr. Bedirhan Üstün ve Dr. Tuba Mutluer imzasını içeren hayali olaylar örgüsü yaratarak Türk Tabibler Birliği Meslek Etiği Kurallarına, usul ve yasaya tutarsız bir şekilde hazırlanmış sahte ve kaçak düzmece bir raporun boşanma dosyasına sunulduğu ileri sürüldü.

ÇİLLER AİLESİNİN YAKIN DOSTU

Raporu kaleme alan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Bedirhan Üstün'ün bağımsız ya da nesnel bir uzman hekim/bilirkişi olmadığının yer aldığı şikayet dilekçesinde, Bedirhan Üstün’ün Mert Çiller ve annesi Tansu Çiller'in çok yakın aile dostu olduğu anlatıldı. Prof Dr. Üstün’ün, Tansu Çiller’in aile dostu olduğunu gösterir, sosyal ağ hesaplarından alınan fotoğraflar da savcılık dosyasına sunuldu.

HAYALİ MÜLÂKAT İDDİASI

Raporun antre kısmında “küçüklerle … Üniversitesi Hastanesinde görüşmeler” yapıldığının belirtildiği şikayet dilekçesinde, çocukların laf konusu üniversite hastanesine hiçbir süre götürülmediği, çocuklardan biri namına e-nabız uygulamasında; üniversite hastanesinden ekim ayında psikiyatrik muayene randevusu alındığını tespit edildiği belirtildi.

HTS KAYITLARI İNCELENSİN

Muayene randevu tarihinde çocukların annelerinin yanına olduğunun belirtildiği dilekçede avukat Nezihe Hıdıroğlu, “Bu tarih haftasonu olsa da çocukların babalarında olmadıkları bir tarihtir. Müşterek çocukların babalarının yanında yok, bütün gün boyunca annelerinin yanında olduğu, hastane randevusunun düzmece olduğu HTS kayıtlarının celbi ile ortaya konacaktır” dedi.

CEZALANDIRILSINLAR

Raporu kaleme alan doktorlar ile Mert Çiller ve Çiller Ailesi ile olan yakın ilişkilerini kanıtladıklarını bildiren  avukat Nezihe Hıdıroğlu dilekçesinde, ”Tarafsızlığını yitirdiği ve iş etiğine tutarsız bir şekilde sahte ve düzmece olarak hazırlanan raporun iyice davalı lehine olarak kaleme alındığı anlaşılır olup, belgeleriyle sabittir. Sahte rapor aranjör ve … Üniversitesi Hastanesinin itibarını kullanan işbu doktorlar hakkında halk davası açılarak cezalandırılmalarını istek etmekteyiz” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/zeynep-cillerden-duzmece-rapor-sikayeti-haberi-542751