"Targun Hatun" karakterini okuduğunda fazla etkilendiğini söyleyen Zeynep Tuğçe Bayat, ‘Kuruluş Osman’a katılma sürecini şu sözlerle anlattı: “Projeye fazla hızlı dahil oldum. Senaryoyu okuyunca karaktere çarpıldım. Sete geldiğimde fazla şaşırdım, platoyu duymuştum, oturmuş bir set olduğunu duymuştum ama bu kadarını beklemiyordum açık konuşmak gerekirse. Platoyu gezmem bile basmakalıp sürdü çok büyük çünkü. Daha önce oynamadığım türden bir karakter beni en çok heyecanlandıran yönü bu oldu.”

‘TARGUN’UN BANA BENZEMEYEN YÖNLERİNE ODAKLANDIM’

Zeynep Tuğçe Bayat, canlandırdığı "Targun Hatun" karakteri ile ilgili “Bir kadın oyuncu olarak çok sık rast gelemeyeceğiniz tarzda bir karakter. Fazla zinde, savaşçı, ne istediğini biliyor. diğer taraftan beni etkileyen çok yumuşak kalpli olması. Ailesine çok düşkün olması” derken karakterine yaklaşımını “Targun’u canlandırırken bana hiç uymayan yönlerine odaklandım. Targun dek sert bir üretim yok, insanlara uzaklık koyuyor ve şüpheyle yaklaşıyor. savaşıyor, mükemmel ata biniyor, bunlar beni heyecanlandırdı” sözleriyle anlattı.

‘SETTE GÜVENDE HİSSETMEK ÇOK ÖNEMLİ’

Ekibi ve egzersiz ortamını övgüye boğan Zeynep Tuğçe Bayat, “Sette ortaklaşa gönül koyarak yürütülen bir alıştırma var. Yarı bir bebek uykusunda ve çıt çıkmıyor. Fazla şiddet sahneler çekiyoruz hem fiziki ayrıca şehvetli olarak. Ekip de bize çok yardımcı oluyor ama bu fazla kayda değer. Sette kendini güvende hissetmek benim için en manâlı şeydi, burada bunu buldum” sözleriyle ‘Kuruluş Osman’daki takım ruhunun önemine dikkat çekti.

‘ÖZGE İLE KARŞILIKLI AĞLADIK’

Bala Hatun’un Osman Bey’le evleneceğini düşündüğü "Targun Hatun"a öğütler verdiği sahnenin çekiminde hissi anlar yaşadıklarını söyleyen başarılı oyuncu, “Her hafta süreklilik geldiğinde Targun’la ilgili yeni bir şey öğreniyorum ve Targun’daki bu gizem karakteri ayakta tutan bir şey. Bala ve Targun’un ilk defa etkileşim kurdukları, birbirlerini anladıkları bir sahne var. Özge’yle (Törer) birbirimize bakıp ağladık o sahneyi çekerken. Özge’yle alışverişimiz öyle yüksekti ancak o sahnenin hissettirdiklerini unutamıyorum” dedi.

Zeynep Tuğçe Bayat, son olarak ‘Kuruluş Osman’ izleyicilerine “Herkese beni bu aileye kabul ettiği için fazla teşekkür ederim. Targun ne yapacak inanın bilmiyorum fakat en doğrusunu yapacaktır” mesajını iletti.

Kaynak: www.sacitaslan.com