Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde yatan Nazife Kıyga (23), ikinci kız bebeğini dün akşam dünyaya getirdi. Anne Nazife Kıyga ve ailesi dünyaya gelen bebeklerinin iki dişli olarak doğmasını, şaşkınlıkla karşıladı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Doktoru Uzman Hekim Zeynep İbişoğlu, bu olayın yüz binde bir gerçekleştiğini ve yeni doğan bebekte iki diş olmasının da kendisini bir hayli şaşırttığını dile getirdi.

Doktor İbişoğlu, "Bebeğimiz dün dünyaya geldi. Normal doğum ile annenin ikinci gebeliğinden 2 bin 600 gram ve 48 santim olarak dünyaya geldi. Dişli bebek doğması yüz binlerde bir görülen bir şey. Çok nadir gördüğümüz bir vaka. Normalde bu dişler natal dişler. Bu dişlerin bir tanesi veya iki tanesi çok sallandığı zaman emmede problem yaratacağı için çocuk cerrahisi ve diş bölümü ile görüşüp bunların çekilmesi gerekir çünkü emerken çocuğun soluk borusuna kaçabilir. Bizim bebeğimizin de dişlerinden bir tanesi çok sallanıyor. O yüzden çocuk cerrahisi ile de görüşüp dişi yutmasın diye alacağız. Genetik temeli olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.