Sağlık Bakanlığı Kamu Hastanelerinde çalışmak üzere 30 bin danışman alacağını duyurdu. Türkiye Kamu Hastanleri Kurumuna alınacak olan danışman personeller; Bilişim Yönetimi Yazılım Uzmanı ve Sağlık Uygulamaları Yazılım Uzmanı pozisyonlarında istihdam edilecektir. İlgili pozisyonlara başvurular İçin Son Tarih 11 Temmuz 2016 Saat 18.00 olarak belirlenmiştir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İlgili pozisyonlar için başvuruda bulunacak adaylardan istenecek olan gerekli belgeler; adayların işe kabul edilmelerinden sonra sözleşme aşamasında temin edilecektir. Başvuruda bulunacak adaylar, bağlantıda yer alan cv ve Başvuru dilekçesi ile aşağıdaki adrese başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvuru Adresi: T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Stok Takip ve Analiz Daire Başkanlığı Nasuh Akar Mah. Ziyabey Cad. 1407. Sokak No: 4 06520 Balgat

BU YIL İÇİNDE 30 BİNE YAKIN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK?

Sağlık eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir Tv Programda bu konuya açıklık getirdi. Sağlık eski Bakanı Müezzinoğlu açıkladı. Haziran ve Temmuz aylarında 25 - 26 bin personel alımı gerçekleşecek. 4 Bin yeni halk sağlığı merkezi açılacak ve 2017 sonuna kadaraile hekimi sayısı 30 bini geçecek. Sağlık Bakanlığı 10 bin sözleşmeli personel alımı ve Hizmet Alımı Yoluyla 11 bin personel alımı gerçekleştireceği belirtildi. Toplamla birlikte Sağlık Bakanlığı 25-26 bin personel alımı yapacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2016 NE ZAMAN OLACAK?

İlk atamalar Haziran ve Temmuz aylarında olacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Kura son başvuru tarihi itibarı ile bulundukları ilde toplamda fiilen 2 yıl süre ile Bakanlık ve bağlı kuruluşlar kadrolarında görev yapmış olanların başvuruları kabul edilecektir. DHY' sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır. Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca bağlı bulunduğu kurumun münhallerinden İller arası tercih yapabilecek. 2016 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 gün içerisinde sağlanacaktır. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecek.

KURA BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TARİHİ

2016 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası başvuruları 21- 27 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak olup kura 29 Temmuz 2016 tarihi Cuma günü noter huzurunda çekilecek.

ATAMASI YAPILACAK ŞEHİRLER VE KADRO BÖLÜMÜ

Uzman Tabip
Pratisyen Tabip
Aile Hekimi
Diş Tabibi ve Eczacı
Diğer Sağlık Personeli