Bağışıklık sistemimiz, bedenimizi çeşitli hastalıklardan ve enfeksiyonlardan koruyan bir yapıdır. Hastalıklarla savaşmak, güçlü ve zinde olmak için bağışıklık sistemimizi korumak oldukça önemlidir. Sağlıklı bir uyku, egzersizler ve stresle mücadele ilk atılması gereken adımlardır. Yediğimiz yiyeceklere dikkat ederek, mevsiminde yetişen gıdalardan beslenerek, hazır gıdalardan kaçınıp, sebze ve meyveleri taze tüketerek bağışıklık sistemimizin korunmasına yardım edebiliriz. Zayıf düşen bağışıklık sistemi çeşitli hastalıkların kolayca ilerlemesine neden olacağından atacağımız ufak adımlarla hastalıklarla kolayca başa çıkmak mümkündür.

Büyük şehirlerde yaşamanın sonucu olarak hava kirliliğine ve radyasyona maruz kalmak bağışıklık sistemimize zarar verir. Eğer hareketsiz bir yaşam sürüyorsak ve bedenimizin ihtiyacı olan beslenme şekline dikkat etmiyorsak, yapacağımız birkaç değişiklik bizi daha sağlıklı yapacak ve bu etkenlerden korunmamızı sağlayacaktır.

Tek tip beslenmek, uzun süre aç kalmak, balık ürünlerine yeterli önemi göstermemek bağışıklık sistemimiz için zararlı olacaktır. Özellikçe çocuklarımızda aşı takibi yapmak, düzenli bir uykuya sahip olmalarını sağlamak oldukça önemlidir. Gerekli vitaminleri hazır olarak almak yerine taze meyve sebzelerden almak, ellerimizi ve bedenimizi temiz tutmak önemlidir. 

Bağışıklık Sistemimize İyi Gelen Besinler:

-Maydanoz: Enfeksiyonlara iyi gelir. Vücudun direncini arttırır. Damarlara yararlıdır. Antioksidan özelliğine sahiptir. Kalp sağlığına yararlıdır. İdrar yolu iltihaplarında kullanılır. Kan basıncını düzenler ve kemikleri güçlendirir.

-Sarımsak: Kan basıncını düşürür ve kan dolaşımına yardımcı olur. Bakterilere karşı savaşma özelliğine sahiptir. Nezle, grip ve soğuk algınlıklarında vücut direncini artırarak koruma sağlar. Antioksidan özelliği vardır. Bağırsak parazitlerine iyi gelir. Selenyum deposudur. Bağışıklık sisteminin ürettiği koruyucu hücrelerin çoğalmasına yardımcı olur.

-Yeşil Çay: Antioksidan özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırır. Damar ve kalp sağlığına yararlıdır. Kötü kolesterolü düşürür. Kansere karşı koruyucudur. Bağırsaklara iyi gelir.

-Tarçın: Soğuk algınlığı durumlarında kullanılır. Kan dolaşımını güçlendirir. Tarçının kan şekerini düzenlediği bilinmektedir. Antibakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonlarla savaşmada yardımcıdır.

-Zencefil: Antiseptik özelliği vardır. Bu mikrop öldürücü özelliği ile kan temizliğine katkı sağlar. Aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. İltihaplara karşı kullanılır.