Koruyucu Diş Sağlığı Uygulamaları kapsamında, Burdur Valiliği başkanlığında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi işbirliğinde şehir stadında gerçekleştirilen rekor denemesine ilkokul öğrencileri katıldı.

Burdur merkez ve 10 ilçesinde 7 bin 871 çocuğun aynı anda dişlerini fırçaladığı etkinlikte, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru" kırıldı. Çocuklar giydikleri kırmızı beyaz tişörtlerle Türk bayrağını da oluşturdu.Bu rekorun daha önce 2015 yılında Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrenci ile kırıldığı belirtildi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, ağız ve diş sağlığının, sağlık konusunda en önemli noktayı oluşturduğunu söyledi.
Sağlıklı nesiller yetiştirmenin aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini güvence altına alacağını belirten Kürklü, "Çocukların sağlıklı büyümesi ve hastalıklara yakalanmalarını önlemek noktasında ağız ve diş sağlığına önem veriyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz." dedi.

Kendisi de aynı zamanda diş hekimi olan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise diş hekimliğinde Türkiye'nin önceki yıllardaki durumu ile toplum ağız diş sağlığındaki durumunu çok iyi bildiğini belirtti. Özçelik, "Ağız diş sağlığı konusunda verilen hizmetler çok önemli. Gelecekte sıfır çürükle dünyada gösterilen, takip edilen bir ülke olmak istiyoruz. Ağız diş sağlığı, genel sağlımızın bir parçası. Diş ve diş eti hastalıkları da önlenebilir hastalık arasında. Bu konuda bizlere düşen bu bilinci artırmak." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de sağlıklı nesiller için hastalığı tedavi etmektense, hastalığın oluşumunun engellenmesinin önemli bir başlangıç olacağını vurguladı. Rekor denemesi gibi görünen etkinlikle aslında çocuklara önemli bir alışkanlık kazandırıldığını anlatan Ercengiz, bu alışkanlığın sağlığın korunması için büyük destek sağlayacağını ifade etti.
Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru"nun kırıldığını belgeleyen yazıyı Vali Kürklü, Milletvekili Özçelik, Belediye Başkanı Ercengiz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'a imzalattı.