Burun estetiği diğer adıyla rinoplasti burun şeklini değiştirmek amacı ile uygulanan cerrahi müdahalelerin tamamına denir. Uygulanması pek çok sebebe bağlıdır. Bunların en başında solunum problemleri gelir. Bazen de bir kaza sonucu oluşan şekil bozukluğunda ya da doğumsal şekil bozukluklarında ameliyatın yapılması gerekebilir.

Bunların hiçbiri de ameliyat nedeni olmayabilir. Tamamen fiziksel görünüme bağlı olarak bir özgüven sorunu oluştuğunda kişi ameliyat ile kendini daha rahat hissedebilir. Bu konuda doktor ile burun estetiği fiyatları görüşülerek en uygun bütçe ve imkânlarla ameliyat uygulanabilir.

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği tıp dünyasında rinoplasti olarak da kullanılır ve genellikle estetik amaçlar doğrultusunda veya herhangi bir fonksiyon bozukluğu ya da bir deformenin düzeltilip onarılması amacıyla uygulanan cerrahi işlemlerin tümüdür.

Genelde solunum problemleri yaşanması sonucu oluşan yaşam kalitesinin düşmesini yükseltmek için uygulanan bir hayli güçlü bir metot diyebiliriz.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Burun estetiği olmayı gerektiren sebepler birden fazladır. Bu sebeplerden ilki doğumsal nedenlerdir. Diğeri de sonradan oluşan kaza ve travmalardır. Büyük bir kaza, kırılma ya da doku travması yaşanması durumunda ortaya çıkan bozukluklar kişide psikolojik bir çöküntüye de sebep olabilir.

Bazen de tamamen fiziksel görünüme bağlı olarak kişinin kendini rahat hissetmesi için de burun estetiği yapılabilir. Burun ameliyatı fiyatları da operasyonu yapacak doktorla görüşülerek kişinin beklentilerine göre ameliyat uygulanabilir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği yöntemleri ikiye ayrılmıştır. Birincisi rinoplastidir. Bu teknikle iki burun deliği arasındaki dokuda küçük bir kesik atılarak gerçekleştirilir. Yüksek oranlı değişiklik yapılacağında bu yöntem daha etkili oluyor.

Bir diğer yöntem olan kapalı rinoplasti çok daha küçük değişiklikler uygulandığında etkili oluyor ve kısa sürede iyileşme görülür. Çok gerek görmedikçe doktorlar kapalı rinoplastiyi daha çok tercih ederler ve böylece hastanın doku iyileşme süreci daha kısa olmuş olur.

Burun Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Burun ameliyatı 18 yaşını doldurmuş olan ve ayrıca cerrahi müdahalelere engel oluşturacak bir sağlık sorunu taşımayan herkese uygulanabilir.  Burun estetiği ya fonksiyonel nedenlere ya da kozmetik nedenlere bağlı olarak uygulanır. Kişilerde herhangi bir sağlık sorununa yol açan bir burun rahatsızlığı varsa burun ameliyatını olması gerekir.

Bir kaza sonucu ya da doğumsal nedenlerle de ameliyat zorunluluğu doğabilir. Burun estetiği fiyatları yapılan operasyona göre değişebileceğinden dolayı doktor ile mutlaka detaylı bir şekilde görüşülmelidir.

Burun Ameliyatı Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Burun ameliyatı öncesinde hastanın bazı konularda dikkatli olması gerekir. Bunlardan en önemlisi ilaç kullanımı konusudur. Ameliyattan en az iki hafta öncesinde ilaç kullanımı, alkol ve sigara kullanımı konusunda doktoru ile görüşmeli ve kullanımı bırakmalıdır.

Böylece ameliyat esnasındaki riskler ortadan kaldırılabilir. Uyku düzenine de dikkat edilmelidir. Yeme içmeye de hassas bakılmalı ve sebze ve meyve ağırlıklı beslenmelidir. Doğum kontrol hapı kullanılıyor ise yine doktora bilgi verilmelidir. Burun ameliyatı fiyatları konusunda da ameliyat öncesi doktorla görüşme yapmakta yarar vardır.

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrası genellikle ağrılar yaşanabilir. Bu nedenle ağrı kesici uygulamalar yapılır. İlaç kullanımı konusunda hassas davranılmalıdır.  Ameliyattan sonra 6 saate kadar kesinlikle ayağa kalkılmaması gerekir.

Göz kararması ve baş dönmesi burun ameliyatlarından sonra yaşanan olağan durumlardandır. Genizden kan sızıntısı normal bir durumdur. Mide bulantısı ve kusmalar da bu yüzden yaşanabiliyor. Sulu gıdalar azar azar tüketilmelidir. Sıvılarla beslenme oldukça önemlidir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları birçok kritere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.  Özellikle de operasyonu yapacak olan doktor fiyatta belirleyici olsa da daha birçok etken vardır. Hastane, kullanılan ekipman ve ameliyatın içeriğine göre de burun estetiği fiyatları değişebilmektedir.