Uzmanlar nefes almaya yönelik ameliyatla birlikte estetik operasyonun da aynı anda yapılabildiğini ve sağlık açısından bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Çoğu 18-30 yaş aralığında bay ve bayanların burun estetiği ameliyatları geçirdiğini belirten Özel Gözde İzmir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ebru Kaplan, hem sağlıklı hem de estetik bir burunun nasıl olabileceğini anlattı. Bazı hastaların burun tıkanıklığı ve rahat nefes alamama gibi sorunlar karşımıza çıkıp aynı anda estetik ameliyatta olduğunu kaydeden Op. Dr. Kaplan, operasyonun yaklaşık iki saat kadar sürdüğünü ve hastanın bir hafta 10 günlük sürede normal yaşantısına geri döndüğünü söyledi.

Hastanın öncelikle pıhtılaşma hücrelerini ve kan seviyesinin normal olup olmadığını kontrol ettiklerini söyleyen Kaplan, "Kişide üst solunum yolu enfeksiyonu ve kronik ilaç kullanımının olmaması gerekiyor. Bilgisayar animasyonuyla, ameliyat sonrasındaki burun için farklı görsel hazırlıyoruz ve hastayla beraber karar veriyoruz. Bizim için fonksiyonellik çok önemli. Elinde bir dergi sayfasıyla gelip aynı burnu isteyenler var. Fakat herkesin yüz yapısı ve yüz simetrisi aynı değil. Herkese kendi yüzüne yakışacak burun şekli yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Burun estetiği operasyonunda hastanın fiziksel durumu kadar psikolojisinin de iyi olması gerektiğini önemle söyleyen Dr. Kaplan, ''Bu tür durumlar ile karşılaştığımız zamanlar da hastayı psikiyatri servisine yönlendiriyoruz'' dedi.