Güzellik uzmanları tarafından yapılan bir burun şekillendirme ameliyatıdır. Burun küçültülebilir ve büyütülebilir, açısı ve yapısı dudaklarımıza göre değiştirilebilir, burun ucunun şekli değiştirilebilir, girinti ve çıkıntılar düzeltilebilir. Burun estetiği sırasında cerrah küçük bir kesi ile burnu destekleyen kemik ve kıkırdağa ulaşır ve hastanın isteğine göre bir miktar kemik ve kıkırdak çıkartılabilir veya eklenebilir.

Burun Estetiği Nedir?

Deforme olmuş kıkırdak genellikle burnun simetrisini değiştirir, burun deliklerini kapatır ve düzgün nefes almanızı engeller. Burun estetiği sırasında nefes almayı engelleyen burun içi şekil bozuklukları için burun ameliyatı, sağlıklı bir estetik görünümü oluşturur ve yaşam kalitenizi iyileştirebilir. Sağlıklı bir buruna sahip olmak için iyi bir araştırma yapmanız da gerekir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Bu işlem için doktorlar gerekli operasyonları gerçekleştirir. Burun eğriliği ve ilgili diğer sorunlar, hem farklı gelişim nedeniyle yüz kemiklerinin burun çevresindeki geri çekilmesinden hem de doğum ve erken çocukluk döneminde oluşabilecek şişliklerden kaynaklanabilir. Septum deviasyonu olarak da bilinen eğrilik bazı sorunlara neden oluyorsa hastanın bu hatayı ameliyatla düzeltmesi uygundur. Nefes alamıyorsanız veya nefes almakta zorlanıyor gibi hissediyorsanız, doktorunuzu görmelisiniz.

Nefes alamamanızın nedeni kemiğin eğriliği olabilir. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek olan burun estetiği daha rahat nefes alabileceğiniz sağlıklı bir buruna sahip olmanızı sağlayacaktır. Ameliyat burun içinden yapılır.

Burun boşluğunun astarı kesilir ve burun boşluğunun kavisli kısmı üzerinden ayrılır. Kıkırdak ve kemiğin kavisli ve fazla olan kısımları çıkartılarak veya yeniden şekillendirilerek burun kesiti düzeltilir. Yani amaç kavisli burnun ortasındaki duvarı düz bir duvar haline getirilmesidir. Daha sonra tekrar bu duvara yapışması için dikilir ve gerekirse silikon kalıp yerleştirilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği fiyatları genellikle bütçelere uygundur ve burnuyla sıkıntı yaşayan 16 yaş üstü herkese yapılabilir. Rinoplasti ülkemizde en çok tercih edilen estetik ameliyatlardan biridir. Estetik operasyonlar fonksiyonel amaçlar için yapılır. Burun şekil bozukluklarının düzeltilmesi, buruna doğal estetik bir görünüm kazandırılması, solunum problemlerinin giderilmesi gibi ameliyat için farklı amaçlar belirlenebilir.

Estetik ameliyatlarda solunum problemlerini gidermeye yönelik ameliyatlara fonksiyonel rinoplasti ameliyatı denir. Kazalar, darbeler, yaralanmalar sonucu oluşan çatlaklar, burun eğrilikleri, şekil bozuklukları ve kırıklar da burun estetiği operasyonları ile düzeltilebilir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Açık ve kapalı olmak üzere iki çeşit ameliyat yöntemi ile işlemler gerçekleştirilir. Bir diğer işlemde burun dolgusudur. Burun estetiği fiyatları çok pahalı değildir ve ameliyatsız rinoplasti olarak da bilinen burun dolgusu, cerrahi müdahale olmaksızın burun şeklindeki değişiklikleri ifade eder. Bu uygulama genellikle dermal dolgu maddeleri içerir ve enjekte edilir. Cilt dolgu maddeleri, hacim kazandırmak için yüz bölgelerine uygulanan ürünlerdir.

En sık enjekte edilen yüz bölgeleri dudaklar, burun kenarları arasındaki kırışıklıklar, ağız köşeleri ve yanaklardır. Son yıllarda ameliyatsız rinoplasti adı verilen bu teknik geliştirilmiş ve bu ameliyatla burun içi dolgu maddeleri kullanılarak, boşluklara ve çatlaklara enjeksiyon şeklinde uygulanmaya başlanmıştır. Son yıllarda adından söz ettiren bu uygulamanın kontrol edilmesi gerekir aksi halde istemediğiniz sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyattan hemen sonra, enfeksiyondan kaçınmak için pansumanları daima temiz tutmaya çalışmalısınız ve şişmeyi azaltmak için bölgeye soğuk uygulayabilirsiniz. Yaraya dokunmaktan kaçının, burun deliklerinize herhangi bir cisim sokmayın ve ameliyattan sonra dinlenin; Gereksiz fiziksel çaba sarf etmeyin.

Başın pozisyonu ile ilgili olarak, en azından burun ameliyatından sonraki ilk gün, vücudumuzun üst kısmının biraz yukarıda olması önerilir. Bu tür ihtiyaçlar için tasarlanmış yükseltilmiş yastıklar vardır, ancak eğer yoksa bu pozisyonu korumak için birden fazla yastık veya minder yerleştirebilirsiniz.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

İlk günlerde yüzdeki morluklar ilk iki veya üç gün artacaktır. Ayrıca hafif kanama, baş ağrısı ve burun tıkanıklığı olabilir. Bu yan etkiler endişe verici değildir ve günler geçtikçe kaybolacaktır. Burun estetiği fiyatları için öncelikle ameliyatı yapacak olan uzman kişi ile görüşmeniz gerekir. Daha sonrasında en güncel bilgiyi edinebilirsiniz.

https://estevienclinic.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.